Tirsdagspraten med Gabriel Moland Kittelsen

Denne uka har vi satt oss ned med Gabriel Moland Kittelsen. Han er en 16-år gammel ildsjel fra Risør, som sitter i styret til Østre Agder FpU, samt Ungdommens Fylkesutvalg i Agder. Nå har han vært i Oslo i en uke for å jobbe som trainee hos FpUs hovedorganisasjon.

Hvordan ble du trainee?

– Jeg så det var annonsert på FpU sin facebook. Jeg hadde hørt om det her i rundt et år, så da jeg så utlysningen søkte jeg med en gang. Flere jeg kjenner har anbefalt meg å søke, men jeg hadde ikke trodd de ville velge meg før jeg faktisk ble valgt.

Hva har vært det beste med oppholdet?

– At jeg fikk se hvordan sekretariatet jobber, og hvor viktig det er. Før trodde jeg at FpU ble driftet av seg selv, men det er mange som faktisk tar seg tid til å gjøre arbeidet. I tillegg lærte jeg om hvordan Simen og sentralstyret jobber, ved å følge han i en uke. 

Hva var dine arbeidsoppgaver på kontoret?

– Jeg hjalp Simen med diverse ting rundt på kontoret. For eksempel lagde jeg powerpoint til foredrag og fulgte Simen på arrangementer. Da statsbudsjettet ble lagt frem, leste jeg det for å finne ut hva som var relevant for FpU.

Ja, du var på kontoret under budsjettfremleggingen. Hvordan var det?

– Det var litt stressende. Alle sammen ville være raskest mulig og beveget seg fort inn og ut av stortinget. Simen holdt jo på å lese og ringe rundt til aviser, og Andreas Ingebretsen var ganske opptatt. Jeg og Sebastian dro på stortinget for å hjelpe til.

Gabriel på vei til Stortinget under på budsjettdagen.

Har du lært noe i løpet av uken som du vil ta med deg videre i din politiske karriere?

– Hva slags type stress det er, og hvordan man skal oppføre seg under slikt stress. Jeg tror jeg også kommer til å ta med meg hvordan man jobber godt med andre mennesker. Nå ser jeg også hva slags arbeidsmoral jeg må ha for å oppnå ting fremover. 

Hva vil du si til de som vurderer å søke trainee neste år, men som ikke er helt sikre?

– Det er verdt å prøve å søke, uansett om du tror du kommer inn eller ei. Prosessen er veldig lærerik i seg selv, og ikke minst traineeopplegget. Det har vært en veldig gøy opplevelse for meg.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.