Verving

Hvordan bli flere?

En organisasjon kan åpenbart ikke overleve uten medlemmer. For at FpU skal kunne utføre sine oppgaver er vi avhengig av ungdom som kan møte opp og utføre disse aktivitetene. Det hjelper ikke å sitte i ro og vente på at nye medlemmer skal komme til deg. For å lykkes som aktiv FpUer må vervearbeidet hele tiden prioriteres.

I tillegg til å spørre familie, venner, bekjente og folk man treffer på (som er åpne for våre politiske løsninger) om de vil bli medlem, er det viktig å aktivt oppsøke nye potensielle medlemmer. Den vanligste – og kanskje beste – måten man kan gjøre dette er ved å ta med seg noen flere aktive FpUere på besøk til en videregående skole mens de har lunsjpause eller friminutt. Man kan selvsagt også verve folk på høyskoler/universitet, kjøpesentre, offentlige torg, osv.

Vervekampanjer skaper gode incentiver for de eksisterende medlemmene. En fin premie til den som verver flest medlemmer i løpet av en måned, uke eller dag, kan være effektivt. Husk at i tillegg til medlemskontingenten kan lokallagene få offentlig støtte for hvert medlem. Dermed kan det være lønnsomt med fine premier (flere fylkes- og lokallag har f.eks. brukt ipad som premie). At alle setter seg mål for hvor mange de skal være på hvert skolebesøk gjør også at folk står på litt ekstra.

En man på skolebesøk må man legge hemningene sine fra seg. Tør å gå bort til folk for å snakke om politikk, sett deg gjerne ned med en gruppe elever. Ha som regel at man aldri skal stå i ro og snakke med de andre FpU-medlemmene som er med. For å bli en god verver er det helt essensielt med en positiv utstråling og entusiasme. Prøv å få de du snakker med til å føle det samme for politikken vår som det vi føler – følelser smitter.

Snakk om FpUs gode saker: Lavere skatt, mer valgfrihet i skolen, strengere straffer, og en verdig omsorg for våre bestemødre. Bruk historier og et fargerikt, men enkelt språk for å fange oppmerksomheten og å vekke følelser hos eleven. Husk på at et medlemskap ikke trenger å koste én eneste kalori, mens man kan få mye god politikk tilbake for det.

Rett etter noen er blitt medlem, begynner neste steg; å forsøke å få de til å bli aktive de også. Fortell om neste medlemsaktivitet (ha alltid en medlemskveld eller et kurs rett rundt hjørnet når det arrangeres skolebesøk). Spør også om vedkommende har noen venner eller bekjente som kanskje ønsker medlemskap.

For flere detaljer om verving og flere gode vervetriks, ta kontakt med FpUs generalsekretær for å få en representant fra hovedorganisasjonen til å holde vervekurs.