Arnold i storslag

Mandag og tirsdag denne uken møtte Himanshu Gulati og Sivert Bjørnstad på ZEROs årlige klimakonferanse på Gardermoen i kraft av å være deltakere på ZEROs klimaakademi, som samler ungdomspolitikere fra alle partier.

Gulati og Bjørnstad møtte med store forventninger til konferansedagene, og spesielt årets hovedtaler: Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger er kanskje mest kjent for å ha spilt i en rekke action-filmer og for å ha vært Mr. Universe flere ganger. I tillegg til dette var Schwarzenegger guvernør i Amerikas største stat, California, mellom 2003 og januar 2011. Det var her Schwarzenegger gjorde en betydelig innsats for et renere miljø.

Arnold Schwarzenegger pratet mye om betydningen av et renere miljø, men kom også med mange stikk mot norske klimafanatikere. Blant annet fremhevet Schwarzenegger viktigheten av norsk olje og gass. Slutter man å utvinne den rene norske oljen og gassen, vil andre nasjoner erstatte dette med svært forurensende kullkraft. Til slutt ble Arnold Schwarzenegger spurt om han ikke skjemmes over at han eier mange forskjellige biler. Til det svarte han kjapt og konsist: Jeg kjører bare en om gangen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.