Innstilling til nytt sentralstyre

Himanshu Gulati er foreslått som ny formann i FpU.

Det er avtroppende leder Ove Vanebo som har ledet valgkomiteen, som på helgens landsstyremøte presenterte innstillingen til nytt sentralstyre. Vanebo overlater dermed jobben til sin nåværende 1. nestformann. FpUs landsmøte skal velge nytt sentralstyre på sitt møte 24-25. mars.

Det er flere av dagens sentralstyremedlemmer som ikke tar gjenvalg, noe som åpner opp for mange nye ansikter i FpUs ledelse. Valgkomiteen har innstilt på Eskil Moen som 1. nestformann. Han leder i dag Hordaland FpU. Sivert Bjørnstad, konstituert sentralstyremedlem og fylkesformann i Sør-Trøndelag FpU, er innstilt som 2. nestformann. Morten Myksvoll trer ut av sitt verv.

Som sentralstyremedlemmer har valgkomiteen foreslått Julia Brännstrøm (Østfold), Karine Skaret (Hedmark), Erik Tørrissen (Møre og Romsdal) og Atle Simonsen (Rogaland). Skaret og Tørrissen har vært varamedlemmer i sentralstyret denne perioden, mens Simonsen er innstilt på å fortsette som sentralstyremedlem. Petter Kvinge Tvedt og Helene Bjerke Fredheim går av som sentralstyremedlemmer.

Ingenting er derimot avgjort. Da Vanebo la frem innstillingen var han klar på at det var flere kandidater til både vervene som nestformenn og sentralstyremedlemmer, og det er mulig å utfordre de innstilte kandidatene.

Les mer om innstillingen til nytt sentralstyre her:

NRK: – Vi liker å spøke med fordommene mot Fremskrittspartiet
Politisk.no: Norsk-inder blir ny formann i FpU
NTB: Himanshu Gulati innstilt som ny FpU-formann

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.