Samhold i homoparaden

Lørdag gikk den årlige «gay parade» av stabelen, og politiet kan rapportere om at over 12 000 mennesker deltok i paraden. Nytt av i år var at samtlige ungdomspartier var representert, det gleder 1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen.

Årets tema for paraden var ungdom, og i den anledning var samtlige ungdomsparti invitert til å bære regnbueflagget fremt i toget. FpU var representert ved 1. nestformann Erik Tørrissen og sentralstyremedlem Christer Kjølstad. – Jeg syntes det er veldig positivt at samtlige ungdomspartier møtte opp. Dette viser et politisk samhold, og at alle partier vil jobbe for individets rett til å velge seksuell legning og livsstil, sier Erik Tørrissen.

Paraden startet på Grønland og endte opp ved «spikersuppa» like ved Nationaltheateret. Mens paraden gikk gjennom Grønland ble en homofil muslim slått ned. – Dette viser at vi fortsatt har en lang vei og gå, og at paraden er nødvendig for å bidra til å skape tolleranse, sier Tørrissen.

Viktig er det også at Skeive Dager i år satt fokus på ungdom, som var tema for paraden. Ungdom er en spesielt utsatt gruppe og det er viktig at vi har et tolerant samfunn hvor ungdom som kommer ut av skapet blir akseptert i familien og ikke blir møtt med mobbing i skolen og ellers i samfunnet, avslutter Tørrissen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.