– Fjern verneplikten

Formann i FpU, Himanshu Gulati, tar til orde for å gjøre den obligatoriske førstegangstjenesten frivillig. Han mener dagens ordning er blitt pulverisert, og ønsker en ordning uten tvang.

– Når forsvarets årlige behov på under 10 000 soldater er under en 3.del av det årlige guttekullet og under en 6.del av det årlige jente- og guttekullet, så er det for meg en gåte hvorfor vi skal tvinge ungdom gjennom tjenesten, sier Gulati.

Han påpeker at kun et fåtall av Europeiske land har beholdt verneplikten, samt at våre nærmeste allierte USA og Storbritannia begge har en yrkeshær. Sverige avskaffet nylig den obligatoriske førstegangstjenesten.

– Vi bør mye heller satse på en profesjonell vervebasert yrkeshær med fokus på å verve motiverte unge jenter og gutter som, istedenfor å la tilfeldighetene som i dag avgjøre hvem som kanskje blir tvunget mot sin vilje eller ikke får lov å delta selv om de ønsker, sier Gulati.

Hør Himanshu Gulati sitt utspill på NRKs Politiske Kvarter ved å klikke her (trykk på Politisk Kvarter sin sending 04.09, andre delen av debatten), hvor han debatterer mot Unge Høyres leder, Paul Joakim Sandøy.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.