– La oss slippe formueskatten; Årets gasellevinner, Per Abelsen.

Torsdag ble landets beste gründere hedret på gasellekonferansen i Oslo.  Dagens Næringsliv, DNB og PWC kåret Per Abelsen og hans firma Totaltek Offentlige Prosjekter AS til årets gaselle og dermed årets beste gründer.

Torsdag deltok sentralstyremedlem i FpU, Christer Kjølstad på årets gasellekonferanse i Oslo. Landets beste små/mellomstore bedriter skulle kåres. FpU stilte selvsagt opp for å møte og hedre gründere fra hele Norge. På spørsmål fra Kjølstad om hva det viktigste landets politikere kunne gjøre for norsk næringsliv, var svaret svært tydelig. -Forenkle byråkratiet og viktigst, la oss slippe å tappe bedriftene for penger for å kunne betale formueskatten! Det var tilbakemeldingen fra årets gasellevinner til stor jubel fra resten av gründerne i salen.

FpU har lenge kjempet for en fjerning av formueskatten og vi vil ikke gi opp kampen før hele formueskatten er historie, sier sentralstyremedlem Christer Kjølstad, som mener formueskatten er med på å svekke norske bedrifters konkuranseevne i en stadig mer globalisert verden.

FpU mener våre naboland har langt bedre forutsetninger for sine gründere, med langt mindre offentlig pålagt byråkrati og null formueskatt. – Bedrifter som for eksempel Spotify ville aldri kunne overlevd i Norge, da formueskatten utelukkende ser på verdien av selskapet, ikke på selskapets inntekter, sier Kjølstad. Han viser til at Spotify i løpet av kort tid ble verdsatt til 200 millioner svenske kroner, til tross for bare noen tusenlapper i inntekter. I Norge måtte de dermed ha tatt opp enorme lån for å betale formueskatten, det slipper de i Sverige.

FrP har lovet å fjerne hele formueskatten i løpet av fire år i regjering. For årets alternative statsbudsjett reduserer FrP formueskatten fra 1,1% til 0,9%, i tillegg økes innslagspunktet fra 870.000,- til 1 million kroner. – FrP skal i løpet av fire år fjerne hele formueskatten, men vi klarer ikke alt på en dag, sier skattepolitisk talsmann i FrP, Christian Tybring-Gjedde

FpU gratulerer Totaltek Offentlige Prosjekter AS og daglig leder Per Abelsen med seieren, og lover å fortsette å jobbe for deres ønske om mindre byråkrati og fjerning av formueskatten.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.