Tåpelig symbolpolitikk

I dag er det dagen for den såkalte Earth Hour – dagen man redder verden ved å vanke i mørket i en hel time.

Hvert år markeres Earth Hour. Dette går ut på at hele verdens innbyggere blir oppfordret til å skru av lyset fra kl 20:30 til kl 21:30. Målet er tilsynelatende å redde verden.

På Earth Hour’s verdensomspennende Facebookside står følgende: «Earth Hour 2013 – Dare the World to Save the Planet. Switch off your lights on Saturday 23rd March at 8:30pm and show the world what you’re willing to do to save the planet».

1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen, er oppgitt av den stadige symbolpolitikken i debatten om energi og klima.

– Earth Hour er intet mindre en en tåpelig symbolhandling. Dette fører seg inn i rekken av «tiltak» som skal sette klima- og energidebatten på dagsorden, uten egentlig å oppnå noe, sier Tørrissen.

Samtidig som 1 milliard mennesker i verden ikke har strøm i hjemmet sitt, går debatten i Norge på å lage mindre energi til tross for at vi er i verdenstoppen på lavutslipp.

– Det er mye prat blant norske politikere og aktivister, men lite handling. Jeg mener imidlertid politikken er usolidarisk. Earth Hour, sparedusj og mindre energiutvinning hjelper ikke mennesker i nød, sier Tørrissen.

– I dag skal jeg markere Life Hour – mine lys blir stående på for å markere menneskeheten og den flotte teknologiske utviklingen vi har i samfunnet, avslutter Tørrissen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.