Nok er nok, Høie!

Nok engang viser helseminister Bent Høie (H) at han hører hjemme på den blodrøde venstresiden i norsk politikk, det mener formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud.

Nå er det godteriet som står for tur, tidligere har han også gått til frontalangrep på snusboksen. Det får FpU-formann Svendsrud til å reagere.
– Tror ikke Bent Høie at folk kan tenke selv, spør Bjørn-Kristian Svendsrud.
Helseminister Bent Høie gikk i går ut i VG, og sa at han var grundig lei at det står sjokolade og godteri på høyde med barn i butikkene. «Det er rett og slett godteri-terror som vi må bli kvitt», sa helseministeren.

– Jeg mener Bent Høies godteri-terror er mer alvorlig, kontrer FpU-formann Svendsrud. Han legger til at han reagerer kraftig på at vi har politikere som blander seg inn i ting de ikke har noe med. Bent Høie har blitt en sånn politiker.

Skuffet

FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud innrømmer at han er skuffet over taktene helseminister Bent Høie har vist den siste tiden.

– Det skuffer meg virkelig å se at en Høyrepolitiker ikke er mer prinsippfast enn dette. Jeg mener noe av det som kjennetegner høyresiden er at vi faktisk mener det er grenser for politikk og at staten ikke skal blande seg inn i alt. Disse grunnleggende prinsippene har Høie åpenbart glemt.

Svendsrud mener dessuten at utviklingen vi ser i dag, bare er et bevis på at Høie ikke trenger å blande seg.

– Det er godt mulig at Høie ikke er så ofte i matbutikker, men hvis han hadde tatt seg en tur, ville han ha sett at stadig flere butikker er mer bevisst på hva som står i kassa og hva som står hvor. For ti år siden var det kun brus, sjokolade og tyggis ved kassa. I dag har flere kjeder fjernet sjokoladen og brusen og byttet det ut med vann, jordbær og knaskegulrøtter.

– Dette er jo det ultimate beviset på at Høie ikke trenger å blande seg. Hvis forbrukerne ønsker å bli mer sunne, tilrettelegger også matbutikkene for det. Hvis foreldrene klager over at det står godteri i barnas høyde tilrettelegger også matbutikkene for det etter hvert. Det er slik markedet fungerer. Det skuffer meg at en helseminister fra Høyre ikke evner eller vil se dette, og har så liten tro på markedet.

Svendsrud håper Høie ombestemmer seg, og håper dette er siste gang Høie kommer med lite gjennomtenkte og prinsipielle forslag.

– Høie er grundig lei godteri-terror. Vel, jeg er grundig lei Høies lite prinsipielle forslag. Jeg synes Høie skal slutte å foreslå Ap-politikk, det greier Ap fint selv, avslutter Svendsrud.

[socialpoll id=»2367841″]

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.