Medlemsvekst i 2016

Formann Bjørn-Kristian Svendsrud er strålende fornøyd med medlemsstatistikken for 2016 som nettopp har kommet.

– FpU er igjen landets tredje største ungdomsparti, og det er første gang siden 2011 at FpU har medlemsvekst. Dette i tillegg til rekordstor sommerleir, økning i aktive medlemmer og sterk økning i antall lokallag, gjør at jeg vil kalle 2016 for et skikkelig suksessår, sier en svært glad Svendsrud.

 

Medlemsvekst i mellomvalgår

FpU hadde per 31.12.2016, 2081 betalende medlemmer. Dette er en økning på 53 medlemmer fra samme tidspunkt i 2015, og tilsvarer 2,6 % økning.

– Til å være et mellomvalgår er dette svært godt. Dette er første gang på over 10 år at vi har hatt vekst i mellomvalgår. Det gjør at jeg virkelig gleder meg til valgåret 2017, jeg håper vi her greier å få ytterligere medlemsvekst, forteller Svendsrud.

 

Igjen Norges tredje største ungdomsparti

I fjor ble FpU forbigått på medlemsstatistikken av Senterungdommen. Med sine 2058 medlemmer i 2016, har FpU nå gått forbi igjen, og er igjen landets tredje største ungdomsparti, både i oppslutning og i medlemmer.

– Det er kjempegøy at vi igjen er der vi hører hjemme, nemlig på pallen i norsk politikk. Dette har vært et mål for meg personlig, og jeg må takke alle tillitsvalgte i FpU som har vervet sine venner og tatt telefonen fatt for å få inn medlemskontingentene. Det betyr veldig mye både for FpU og for meg, forklarer en stolt Svendsrud.

 

Økning i antall lokallag

Svendsrud er også svært godt fornøyd med at det ved nyttår var 49 lokallag i FpU, det er åtte flere enn for et år siden.

– Det betyr at enda flere steder i Norge merker FpUs tilstedeværelse på skoler, i media, sosiale medier og sørger for et medlemstilbud til enda flere medlemmer. Det er vi utrolig stolte over, sier Svendsrud videre.

 

Rekordstor sommerleir

Med sommerleiren for 2016 friskt i minne, er Svendsrud også fornøyd med at FpU har rekordmange aktive medlemmer.

– En sommerleir med nesten 200 deltagere i 2016 var virkelig et høydepunkt for meg, og det viser at vi er rekordmange aktive medlemmer, sier Svendsrud.

– I tillegg viser våre egne statistikker at det har vært arrangert over 350 medlemskvelder, skolebesøk og ringerunder. Med andre ord er det i snitt en FpU-aktivitet hver eneste dag. Det gjør meg ufattelig stolt å se at vi har så mange dyktige tillitsvalgte som sørger for at FpU går rundt i hele landet, både i by og bygd, avslutter Svendsrud.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.