Klar for nasjonal debattantskolering

Denne helgen sparkes FpUs nasjonale debattantskolering i gang. – Nivået er høyt og forventningene store. Vi skal ha de beste debattantene til høsten, sier 1. nestformann i FpU, Kristian Eilertsen.

Hvert valgår gjennomfører Fremskrittspartiets Ungdom en debattantskolering for å drille de som skal representere FpU i skoledebattene. Dette er kjent som en svært tøff skolering, men i år er det enda tøffere.

– Årets skolering er sannsynligvis den tøffeste og hardeste på mange år. For at Fremskrittspartiet skal gjøre et godt skolevalg, er vi helt avhengig av å ha de beste debattantene, og våre debattanter kommer til å være nettopp det, sier en oppglødd 1. nestformann i FpU, Kristian Eilertsen.

Eilertsen forteller at årets skoledebatter vil bli mye hardere og vanskeligere enn tidligere, spesielt siden dette er første gangen Fremskrittspartiet og FpU skal gjennomføre en stortingsvalgkamp som regjeringsparti.

– Dette er en helt ny situasjon for oss, men vi tror så sterkt på vår politikk og på det vi jobber for, så det kommer til å gå bra, sier Eilertsen.

Regional kvalifisering

Tidligere har fylkeslagene kunne melde på debattanter direkte til skoleringen, men denne gangen måtte debattantene gjennom en regional kvalifiseringsrunde før man fikk melde seg på til den nasjonale skoleringen.

– Dette er et nytt grep fra sentralstyret for å heve kvaliteten, men også for å gi flest mulig et grunnleggende skoleringstilbud i debatt. Vi sitter igjen med utrolig mye nyttig kunnskap etter disse rundene, og jeg tror alle deltagerne har fått mye utbytte av skoleringen, sier Eilertsen.

Eilertsen er også overbevist om at dette har vært nyttig for å bygge laget best mulig.

– Politikk er lagarbeid. Vi oppnår lite alene, men utrolig mye sammen. Vi trenger å ha de beste spillerne i de rette posisjonene for å spille laget best mulig. Gjennom debattantskoleringen finner vi hvilke oppgaver den enkelte er best til å løse, legger han til.

Gode råd

Kristian Eilertsen er én av FpUs mest erfarne debattanter, og har vært gjennom to runder med skoledebatter tidligere. Han deler mer enn gjerne noen gode råd til årets debattanter.

– Ha klar tale og vær offensiv. Vi har ingenting å beklage for, så vi skal gå skoledebattene i møte med selvtillit. Vi skal være stolt av hva vi har fått til, og tydelig på hva vi skal gjøre fremover. Slik vinner vi debattene til høsten, sier han.

– Det er i tillegg ekstremt viktig å være godt forberedt. Dette er «the art of war», avslutter Eilertsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.