Tonje Lavik er FpUs nye generalsekretær

Et enstemmig sentralstyre vedtok mandag å ansette Tonje Lavik (21) fra Sørreisa som FpUs nye generalsekretær fra og med 1.oktober. – Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og er både stolt og ydmyk, sier Lavik.

Lavik jobber i dag som rådgiver i FpUs hovedorganisasjon, og tar over etter nåværende generalsekretær André Bråthen. Lavik blir FpUs første kvinnelige generalsekretær på 25 år.

– Jeg gleder meg først til å drive valgkamp. Etter det er jeg klar for å ta over generalsekretærstolen. Jeg tror det blir veldig spennende å arbeide både med sentralstyret, fylkeslagene og lokallagene. FpU er inne i en god trend om dagen, det er en trend jeg gleder meg til å følge opp videre, forklarer den påtroppende generalsekretæren.

Formann Bjørn-Kristian Svendsrud er svært fornøyd med ansettelsen. – Tonje er en dyktig kvinne som har mye å tilføre FpU de neste årene, det er jeg helt sikker på, forteller Svendsrud.

– Vi ønsket en resultatorientert generalsekretær med ledelseserfaring. Tonje har ledet Lenvik og Omegn FpU og Troms FpU til å bli henholdsvis årets lokallag og årets fylkeslag. I tillegg har hun gode resultater å vise til fra tiden som fylkessekretær i Oslo FpU, en jobb som i stor grad kan sammenliknes med generalsekretærjobben. Med denne erfaringen og innstillingen falt valget på Tonje, forklarer Svendsrud.

Svendsrud legger også til at han er godt fornøyd med at det var flere kandidater. – Jeg mener det er et sunnhetstegn for FpU at vi faktisk har flere kandidater å velge mellom som generalsekretær. Slik har det ikke alltid vært, legger Svendsrud til.

– Jeg ser frem til en bratt læringskurve og en utfordrende jobb de neste månedene, avslutter Lavik.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.