Mer vei og mer kollektivtransport

[su_youtube url=»https://youtu.be/ED0MyD7TjV8″]

Kollektivtransport er viktig – men også ofte vanskelig å bruke. Vi vil gjøre det enklere å bruke kollektivtransport.

Flere avganger

FrP i regjering har stått for tidenes kollektivløft og har gitt rekordmye penger til kollektivtransporten, spesielt i de store byene. Dette har gjort at historisk mange reiser med kollektivtransport. FrP vil ha enda flere avganger i hele landet. Mange steder går bussen fortsatt for sjelden, eller så er det vanskelig å få sitteplass. Det vil vi gjøre noe med. Vi vil ha flere bussavganger, fordi det er viktig. Folk må på jobb og skole, og det bør være enkelt å komme seg dit.

Barnebillett frem til fylte 18 år

Vi vil ha barnebillett frem til fylte 18 år. Mange steder i Norge må man i dag betale voksenbillett fra man fyller 16 år. Vi mener dette er urettferdig. Du er ikke myndig og kan kjøre bil før du er 18 år, derfor skal du heller ikke betale voksenbillett.

Flere nattbusser

FrP vil ha flere busser på kvelds- og nattestid. Slik kan flere komme trygt hjem. Da trenger du ikke

bekymre deg for hvordan du skal komme deg hjem fra besøk hos kjæresten eller venner. FrP vil også at nattbussen skal koste det samme som på dagen, det skal ikke være dyrere å komme seg hjem på kvelden eller natten.

Mer til vei og kollektiv

FrP har sørget for at det nå gis mer penger både til vei og jernbane. Nå bruker Norge faktisk mer penger på vei, enn vi tar inn gjennom bilavgiftene. FrP i regjering har senket bilavgiftene med 1500 millioner kr, særlig er avgiftene på miljøvennlige og trafikksikre biler kuttet. Det å investere i vei er viktig slik at både biler og busser kommer seg frem til tiden. Dette har også sørget for at det er færre ulykker på norske veier i dag, enn det var tidligere. FrP vil bygge enda mer vei og senke bilavgiftene enda mer slik at det blir tryggere biler, som kjører på enda tryggere veier.

Vi i FrP vil:

  • Ha enda flere avganger på bussen i hele landet, spesielt på kveldstid og i helger
  • Ha barnebillett på bussen helt frem til du fyller 18 år
  • Bygge enda mer vei og senke bilavgiftene enda mer