Tirsdagspraten med Anders Yttervoll

Anders Yttervoll er 18 år fra Tromsø. Ikke bare er han nestleder i Troms og Finnmark FpU, men han er også deltaker på FpUs nasjonale talentprogram. Denne uken har vi intervjuet han for å lære mer om han og hans opplevelse.

Hvorfor meldte du deg inn i FpU?

– Fordi alle de andre partiene tok feil. Jeg fant mest logikk i FpU sin politikk. God politikk skal ikke nødvendigvis være vanskelig, men enkel å forklare. Og derfor mener jeg FpUs argumenter trumfer alle andres.

Hvilke forventninger har du til talentprogrammet?

– Jeg forventer at talentprogrammet skal gjøre meg bedre i de tingene jeg allerede kan, og gjøre meg best i de tingene jeg ikke kan.

Hvordan har det vært hittil? Du er jo den som reiser lengst for å delta.

– Det er en billig penge å betale for å lære så mye. For meg handler det ikke om reisen, men om hva jeg får ut av det. Fra det perspektivet har det absolutt vært verdt det. Jeg setter pris på alt jeg har lært hittil, og det å få bli opplært av så prestisjefulle FpUere.

Julianne er ansvarlig for talentprogrammet. Hvilke forventninger har du til henne?

– Jeg forventer at Julianne gjør meg til en bedre politiker. I tillegg forventer jeg at hvis jeg finner noe jeg ikke liker ved talentprogrammet, så tar hun det til seg. Det vet jeg at hun kommer til å gjøre, for hun er en av de dyktigste FpUerne vi har hatt.

Hva er dine ambisjoner på kort og på lang sikt?

– Den neste ambisjonen jeg har er å få en utdanning i forsvaret. Slik kan jeg få kompetansen til å uttale meg om forsvarspolitikk på nasjonal basis. Da jeg var på sesjon, sa jeg at jeg ville bli forsvarsminister til befalende.