FpU-veteran med toppverv!

Fylkesformann i Troms FpU, Kristoffer Kanestrøm, går nå inn som byråd for helse og omsorg i Tromsø.

Kristoffer Kanestrøm er ingen hvem som helst i FpU-sammenheng. Med medlemskap siden 1997 er han for veteran å regne i FpU-sammenheng, særlig siden han fremdeles er aktiv i ungdomspolitikken. Dette året er han inne i sin tolvte periode som fylkesformann. Han forteller livlig om hvordan han kom inn i FpU-systemet og ble valgt som øverste leder i fylket første gang.

– Vi var vel fire stykker som dukket opp på en campingplass i indre Troms. Jeg ble valgt på en fredag, og dro allerede dagen etterpå ned til Oslo på landsstyremøte. Vi var vel samlet sett 7-8 betalende medlemmer i fylket den gangen, mimrer Kanestrøm.

Siden er det gått slag i slag. Han har gradvis klatret i gradene, og endte nylig opp med toppverv som byråd i Tromsøs nye konstellasjon bestående av FrP, Høyre og Venstre. Kanestrøm er ikke i tvil om at veien til suksess lages gjennom hardt arbeid.

– Det er viktig at folk har et godt forhold til FrP. Når man kommer i posisjoner må man vise at en er seriøs og gjør en god jobb. Man kan gjerne være uenig, men ta debatten internt. Er forholdet til FrP bra ved at man har resultater, går ting så mye bedre.

Selv om Kanestrøm er blitt en rutinert FrP-politiker, fremholder han at FpU-bakgrunnen har vært avgjørende for at han i dag er der han er. – Jeg kunne neppe sittet her uten FpU. Gjennom FpU har jeg lært alt som er viktig i politikken. Det har vært den beste utdanningen man kan ta. FpU er gull verdt, og man lærer både om samfunn, politikk og det formelle. Kort sagt har det vært «jævlig artig», sier en smilende fylkesformann.

Etter to perioder i kommunestyret bak seg, fylkestingserfaring og en rekke andre folkevalgte verv, mener Kanestrøm at det er lett å få gjort mye om man setter seg godt inn i sakene og opptrer seriøst. Han advarer likevel mot at man skal ta ting for gitt:

– Alle opplever noen nedturer, eller går på noen smeller. Da er det viktig å se fremover. Det er utrolig gøy når det går bra, men da må folk lære seg å takle nedturer. Og det er jo ikke alle møter eller saker som er like morsomme, må Kanestrøm medgi.

Den ferske byråden oppfordrer avslutningsvis alle nye FpU-medlemmer til å bruke muligheten man får gjennom ungdomspolitikken. – FpU gir alle unge mennesker en unik anledning til å komme inn i styrer og stell. Samtidig er FpU noe helt eget. Vi har fantastiske kurshelger, med god stemning. Bruk ungdomspartiet for å lære politikk. På toppen av det hele er det fantastisk trivelig og sosialt!

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.