Ingen tillit til regjeringen

Igjen kan vi se at den rød-grønne regjeringen ikke holder det de lover. Den såkalte kreftgarantien har bare vært en bløff. Sentralstyrevara Karine Skaret mener at den eneste løsningen nå er et regjeringsskifte.

I sommer fikk flere kreftpasienter og pårørende som står i helsekø nytt håp. Regjeringen garanterte for at det skulle gå maksimalt 20 dager fra sykehuset mottar henvisning fra spesialist til utredning for 80 % av pasientene. I dagens spørretime avviser statsminister Stoltenberg at de har gitt en slik garanti. Men på TV2 Nyhetene 6. september 2011 uttalte heleminister Anne-Grete Strøm-Erichsen følgende:

– Når vi har satt en garanti på et forløp på 20 dager så vil jeg gjerne si det at da ønsker vi at det skal skje.

– Dette er å lyve velgerne rett opp i ansiktet. Kreft er en sykdom som rammer mange, og det sies at alle kjenner noen som har kreft. At den rød-grønne regjeringen gir befolkningen falskt håp i en så viktig sak synes jeg er forkastelig, sier Skaret.

Per Arne Olsen, 2. nestleder i FrP, uttrykket hvor forvirrende regjeringens uttalelser kan være på en god måte i spørretimen i dag:

– Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) klarte i denne sal «uten å ta ordet garanti i sin munn» å garantere at garantien garantert ikke var noen garanti.

– Det eneste som må til nå er et regjeringsskifte. Vi kan ikke ha politikere som bare lover og lover. Vi må ha noen som faktisk gjør noe med utfordringene Norge har, avslutter Skaret engasjert.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.