– Regjeringen ødelegger det som fungerer

Flytoget er flere år på rad blitt kåret til bedriften med Norges mest fornøyde kunder. De har mange avganger, fenomenal punktlighet, og tilbyr upåklagelig renslighet og komfort. Statssubsidierte NSB, som stadig utskjelles av pendlerne, har nå fått en avtale fra regjeringen som lar de konkurrere med Flytoget på mye bedre vilkår enn Flytoget.

– Istedenfor å bruke statssubsidierte NSB til å ruinere Norges beste togtilbud og kanskje eneste virkelig togsuksess for kundene, så burde regjeringen bruke hodet og bruke den vellykkede Flytog-modellen til å la private konkurrere på enda flere togruter, mener 1.nestformann i FpU, Himanshu Gulati.

Han mener det er et paradoks at NSB som et offentlig eid selskap, som sliter med store utfordringer på flere områder, skal fokusere på å konkurrere med Norges beste togtilbud istedenfor å fokusere på de mange rutene hvor de har monopol og mange misfornøyde kunder.

– Det er veldig enkelt. Flytoget har Norges mest fornøyde kunder, NSB er på den motsatte enden. La heller flere konkurrere med NSB, ikke bruk NSB til å ødelegge det eneste som fungerer, avslutter Gulati.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.