– Giske bommer, igjen

Den norske stat har plassert over 3000 milliarder kroner i over 8000 selskaper verden over. Næringsminister Trond Giske (Ap) vil at vi skal investere mer av disse pengene i norske selskaper.

1.Nestformann i FpU, Himanshu Gulati, er glad for at næringsministeren ser hjemover, men mener det er feil av staten å plassere bruker milliarder av kroner til å kjøpe seg opp i norske selskaper.

– Statlig eierskap i norske bedrifter er unødvendig bruk av penger og det er dårlig for norsk næringsliv, sier Gulati.

Han mener at surret det rødgrønne statlige eierskapet representerer skremmer investorer fra å investere i Norge. Flere har uttalt det samme i kjølevannet av TV2s salg til danske Egmont.

– Giske har selv nevnt at problemet i Norge er at vi har for få kapitaliser som kan kjøpe seg opp i store selskaper. Det er derfor nokså latterlig at han tror mer statlig kapital i norske bedrifter vil løse dette problemet, fastslår Gulati.

Invester i infrastruktur

Himanshu Gulati mener at Norge må bruke penger på å ruste opp landets infrastruktur fremfor å spekulere på utenlandske børser. Han mener det paradoksalt at vi låner ut norske oljepenger til rekordbillig rente til andre land for å bygge motorveier, samtidig som vi lar norske veier, jernbane og konkurransekraft forfalle.

– Vi må investere penger i realverdier som gir Norge og norsk næringsliv økt konkurransekraft og effektivitet i fremtiden. Dette er nødvendig for å opprettholde høy verdiskapning. Det er også dette som er en av statens fremste oppgaver, ikke å kjøpe seg opp i flere tusen selskaper på utallige antall børser, avslutter Gulati.


Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.