Brutalt mot studenter!

Mandag kan Vårt Land vise til at 324 matbutikker nå holder søndagsåpent. At LO tenner på alle plugger får sentralstyrevara Erik Tørrissen til å reagere.

Til Vårt Land sier kommunikasjonssjef i LO Handel og Kontor at det er ingen som bryr seg om de tusenvis av menneskene som er ansatt i bransjen og som pålegges å jobbe søndager. På bakgrunn av dette ønsker nå LO en opprydding i regelverket på grunn av at så mange forretninger «tar seg til rette».

– Jeg syntes dette er svartmaling fra LOs side. De prater utelukkende om de som ikke ønsker å jobbe søndager, men tar ikke hensyn til alle de som faktisk ønsker å arbeide søndager. Bensinstasjoner og turiststeder er åpne søndager, hvorfor er matbutikker så hellige, spør Erik Tørrissen.

Før valget i 2009 gikk samtlige regjeringspartier til valg på å innføre 11 måneders studiestøtte, uten at dette har blitt innført eller tatt inn i regjeringsplattformen. Å åpne for flere søndagsåpne butikker vil hjelpe studentene mener Tørrissen.

– Det er ingen hemmelighet at studenter er avhengig av å jobbe ved siden av studiene slik stipendordningen er idag. Søndagsåpne butikker vil utelukkende hjelpe studenter som trenger slikt arbeid, sier Tørrissen.

Valgfrihet

At 324 matbutikker velger å holde åpent, viser at det er marked for søndagsåpne butikker. Begrensningene i åpningstidene kom etter at den såkalte «Brustad-bua» ble innført i 1998, som blant annet satt begrensninger på antall kvadratmeter en søndagsåpen butikk kunne ha. Til Vårt Land sier adm. dir. i Rema 1000 Norge at han ønsker en opprydding i det urettferdige regelverket.

– At det er 324 matbutikker som holder søndagsåpent viser at forbrukerne ønsker søndagsåpne butikker. Da kan det ikke spille noen rolle om det er en trang matbutikk på hjørnet, eller det store supermarkedet i sentrum, fortsetter Tørrissen.

– Jeg kjøper ikke argumentasjonen til LO om det såkalte brutale arbeidslivet. La folk få handle mat på en søndag, og slipp for all del studentene til og la de få jobbe søndager, avslutter Tørrissen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.