– Sosialistisk propagandadag

I dag er det den internasjonale kvinnedagen.  Sentralstyremedlem Atle Simonsen reagerer på årets «kvinnesaker» – Kvinnedagen er blitt en sosialistisk propagandadag mener han.

Parolene
Noen av parolene som vil pryde årets kvinnedag er:

–       6 timers arbeidsdag med full lønn

–       Forsvar velferdsstaten – Nei til privatisering

–       Riv murene – Stopp Israel

–       Gi papirløse opphold nå

– Dette er paroler og budskap som overhodet ikke har noe som helst med verken kvinnesak eller likestilling å gjøre. Det er nesten utrolig hvor lite diskret sosialistene er når de prøver å kamuflere disse parolene bak kvinnedagen. Når var sist gang parolene på kvinnedagen hadde et budskap som venstresiden var uenige i? spør sentralstyremedlem Atle Simonsen

– At parolene er idiotiske i tillegg gjør det ikke bedre, men det sprøe med dette er at de skjuler parolene bak kvinnedagen. De bruker dagen kynisk for å få oppmerksomhet om sosialisme fremfor å vise hvilke saker og løsninger som må til for at kvinner skal få det bedre.

Andre kvinnesaker
Simonsen mener at det finnes et hav av andre kvinnesaker som er langt viktigere enn det

– Hva med alle kvinner i Norge som blir giftet bort mot sin vilje? Småjenter som blir omskjæret? Eller hva med alle de over 15 000 som blir voldtatt hvert eneste år i Norge? Kvinner i andre land uten demokratiske rettigheter i det hele tatt? Nei, 6-timers arbeidsdag med full lønn er viktigere, fortsetter Simonsen ironisk.

Kvinner klarer seg selv
Karine Skaret som er vara til sentralstyret mener at kvinnedagen er gått ut på dato og mener at dagens kvinner ikke trenger hjelp fra verken Ottar eller LO for å lykkes.

– Kvinner er ikke svakere enn menn og vi trenger derfor ikke hjelp fra verken LO eller Ottar til å skaffe oss jobb eller komme inn på studier. Kvotering er diskriminerende fordi det forteller meg som kvinne at jeg ikke vil klare meg selv – at jeg ikke er like flink som menn og at det ikke er det jeg har mellom ørene som skal være avgjørende for min fremtid. Et slikt samfunn vil ikke jeg ha. Kvinner er sterke og vi klarer oss selv, sier Skaret.

Aksjoner
De to oppfordrer alle landets lokallag til å aksjonere på kvinnedagen med det som er FpUs fanesaker.

– Vi må vise at det finnes et alternativ til kvinner som ikke ønsker å være en del av Ottar og LOs sosialistiske verden, fortsetter Skaret

– Ottar mener at man må ha 6-timers arbeidsdag for kvinner fordi de har barn og familie å ta seg av. Ottar mener tydeligvis at kvinner bør få gå hjem litt tidligere for å ta seg av ungene og lage middag til mannen kommer hjem 2 timer senere. Sa noen likestilling?

De to FpUerne er klare på hva de ønsker som årets kvinnesak.

– Ja til kvinnelig statsminister i 2013!

I fjor spurte FpU.no, 1. Nestformann Himanshu Gulati hvem han mente man burde tenke på kvinnedagen.

I 2001 gikk 5000 jenter på skole i Afghanistan. Nå går mer enn 2,4 millioner jenter på skole i landet. På kvinnedagen tenker jeg på de millionene av afghanske jenter som nå har fått mulighet til en skikkelig fremtid og som trosser Talibans trusler om syreangrep for å gå på skole, Gulati

Les også:

http://fpu.no/2011/03/hvem-b%C3%B8r-vi-huske-pa-kvinnedagen/

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.