Hjelp VG!

I lys av den siste tids avsløringer av Regjeringens utdeling av penger, har VG Nett bedt om innsyn i 9281 utbetalinger som summerer seg til 467 milliarder kroner.

– Antallet dokumenter er så stort, at vi ikke har mulighet til å gjøre denne jobben alene. Derfor ber vi deg om hjelp, skriver VGs ansvarlige redaktør Torry Pedersen til VG Nett.

1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen, støtter oppfordringen og mener det er et godt initiativ. – Jeg vil oppfordre alle FpUs medlemmer til å delta i denne gjennomgangen. Gjennomgangen er viktig for å avdekke regjeringens misbruk av våre skattepenger, sier Tørrissen.

Sakene som har rullet opp har ført til at SV-leder Audun Lysbakken har måtte gå av som statsråd. En rekke spørsmål er knyttet til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sin tildeling av penger til en nær venn, og hans strid med det ledende juristmiljøet om habilitetsvurdering.

– Dette minner om kameraderi. Dette er snakk om skattebetalernes penger, og skal behandles med respekt. VGs granskningsinitiativ er positivt og bidrar til å sette søkelys på hvordan regjeringen forvalter pengene våre, avslutter Erik Tørrissen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.