FpU og Blitz for homofile

Torsdag kveld deltok FpU som eneste ungdomsparti på en demonstrasjon i regi av LLH og Skeiv Ungdom mot homohat.

Det var i anledning konserten til reggae-artisten Sizzla at LLH tok initiativ til demonstrasjonen. Sizzla har bemerket seg som en svært homofientlig artist og har en rekke ganger oppfordret til drap på homofile og lesbiske.

– Sizzla sin oppfordring om å drepe homofile hører ikke hjemme noe sted. Det er viktig at FpU er tydelig og tar avstand fra slike holdninger, og at vi kjemper for folks rett til å elske hvem de vil, sier 1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen, som var en av de fremmøtte.

Med på Demonstrasjonen var også sentralstyremedlem, Christer Kjølstad. Under parolen «Frihet – Likhet – FpU» viste også han sin motstand mot den kjente reggae-artisten. – FpU har alltid vært motstander av enhver form for rasisme, da er det også naturlig at vi viser vår forrakt ovenfor hatefulle ytringer som de Sizzla gang på gang kommer med, sier Kjølstad.

Til tross for den kjente artistens oppfordringer gikk demonstrasjonen rolig for seg. Etter over en time i kulden fikk de fremmøtte FpUerne en stor takk for sin deltagelse av arrangørene. – FpU vil aldri slutte å kjempe for folks frihet, avslutter Erik Tørrissen

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.