– Bilavgiftene i Norge er en skam

Administrerende direktør i Volvo Norge, Øystein Herland, gikk nylig ut og sa at bilavgiftspolitikken i Norge straffer sikkerhetsutstyr.

Nettavisen skrev på bakgrunn av dette at formann i FpU, Himanshu Gulati, mener at det norske avgiftssystemet er en stor skam.

– Det er intet mindre enn en skam at vi har en avgiftspolitikk som gjør at folk kjører rundt i Europas nest eldste bilpark, i stedet for å kjøre rundt i de mest moderne og sikre bilene, som også er de mest miljøvennlige, sa Gulati til Nettavisen.

Les hele saken med Himanshu Gulati på Nettavisens nettsider ved å klikke her.

SSB sine tall viste i 2010 at Norge har Europas nest eldste bilpark. Forskere i Danmark har også kommet frem til at det er en klar sammenheng mellom bilens alder og skadens omfang når uhellet først er ute. Ifølge dem dør 1 av 2 i trafikken på grunn av bilens alder.

– Mange spør seg om hvorfor ungdom er overrepresentert i dødsulykker i trafikken. En av grunnene er nok at det eneste 18-åringer har råd til å kjøpe i Norge er gamle vrak som er blitt resirkulert i flere tiår. De mangler ofte også elementært livreddende utstyr som ABS-bremser og kollisjonsputer, påpeker Gulati til Nettavisen.

Han mener at en nullvisjon for dødsfall i trafikken krever at bilavgiftene er slik at alle, også ungdom, har råd til å kjøpe moderne biler med livreddende sikkerhetsutstyr. Gulati foreslår derfor å fjerne engangsavgiften på biler.

Les resten av saken og FrPs reaksjon på Nettavisens nettsider ved å klikke her.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.