Tullete arbeidstidsbestemmelser

Frem mot sommeren vil stortingsrepresentantene sitte til langt utover midnatt på Stortinget for å votere over saker og gjøre unna revidert nasjonalbudsjett og sommerinnspurten før ferien.

Formann i FpU, Himanshu Gulati, utfordrer rødgrønne stortingsrepresentanter til ikke å jobbe en time mer enn det de tillater vanlige folk å jobbe, eller å endre det han kaller dobbeltmoralske og bakstreverske regler som de pålegger vanlige folk.

– Når det er greit for Martin Kolberg og Audun Lysbakken å jobbe fra åtte om morgenen til ni om kvelden i noen perioder for å ta ut fire måneders sommerferie, hvorfor er det da farlig for studenter eller svensker som kommer til Norge kun i helgene å jobbe doble vakter på en lørdag, sier Himanshu Gulati til TV2 nyhetene.

Han lurer også på hvorfor det er ulovlig for Arne Scheie å kommentere fotballkamper 3 søndager på rad. Det er idag fult  lov å jobbe 3 lørdager på rad, men ikke 3 søndager  på rad.

Se innslaget fra TV2 nyhetene på kanalens nettside ved å trykke her. Innslaget begynner 3min 35sek inn i sendingen (krever innloggingsinfo).

Gulati stiller også spørsmålstegn ved hvorfor det er sånn at vanlige arbeidstakere ikke kan jobbe mer enn 9 timers dager og 40 timer i uken, mens fagorganiserte kan jobbe 10timers dager og 48 timer per uke. Det er også slik at arbeidstakere ikke kan jobbe mer enn 2 søndager på rad, med man ikke er kristen.

– Er det farligere for en kristen å jobbe tre søndager på rad enn for en som er buddhist eller betrakter seg selv som hedensk? Er det farligere for en som er uorganisert å jobbe 10 timer på rad, enn en som er organisert? Dette er tull, sier Gulati.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.