FrP viser handlekraft – Løser studentboligkrisen

Noe må gjøres med boligsituasjonen for de som ønsker å studere i Stavanger. En 20 kvm leilighet koster opp mot kr.9.000,- pr. mnd. Og svært få, om noen, studenter har økonomisk mulighet til å betale en så høy leie.

I forrige uke var vi i Amsterdam og fant det som vi tror kan løse boligproblemet for studentene.

Studentene vil forsvinneFor de som har søkt studieplasser ved UiS eller andre læresteder i Stavanger er det en vanskelig oppgave å finne bolig til en overkommelig pris. Boligmarkedet er under et enormt press, prisene er skyhøye og det bygges altfor få boliger i regionen.
863 studenter står i kø for å få studentbolig så det sier seg selv at behovet er stort. Dessverre er det slik at mange studenter ikke velger Stavanger som studieby fordi det blir for dyrt å bo.
Det å leie bolig tar knekken på studentøkonomien.

FrP har løsningenI Amsterdam besøkte vi Keetwonen; verdens største containerlandsby for studenter og vi ble skikkelig imponert. Boligene er på 25 kvm, har eget bad og balkong. De er blant de mest populære studentboligene i Amsterdam. Vi fikk på ingen måte følelsen av å befinne oss i en brakkelandsby. Snarere tvert i mot. Et levende bo -område med grøntarealer var det vi så og opplevde.

Vi i FrP ønsker å få til det samme. 500 – 1000 slike boliger satt opp på Universitetsområdet vil avhjelpe boligmangelen for studentene. Med dette forslaget viser vi i FrP at det er mer enn ord når vi hevder at vi er et handlekraftig og løsningsorientert parti. Målet er, dersom alle gode krefter står sammen, at dette kan realiseres innen kort tid.
Det er ikke luksusboliger studenter etterspør, men et solid tak over hodet, et godt bomiljø, funksjonelle og rimelige boliger. Det kan vi få til dersom vi våger å tenke nytt.

Flere utbyggere sier at dersom de får samme vilkår som Studentsamskipnaden (SiS) med bl.a. gratis tomt så vil de kunne tilby vesentlig billigere boliger. Og det uten statsstøtte som SiS får.
Et annet pluss ved denne type boliger er at de raskt kan flyttes dersom nødvendig.

Studentorganisasjonen vil ikke
Eirik Faret Sakariassen, leder av studentorganisasjonen og SV politiker, sier at de heller vil ha permanente boliger. Hvorfor det når FrPs forslag kan igangsettes umiddelbart og til en overkommelig leiepris for studentene? Alle kjenner til hvor lang tid det tar å få igjennom et boligprosjekt. Er det mulig at Sakariassen tenker slik han gjør pga. hans lojalitet til SV og sterk motstand mot private løsninger? Vi vet i hvert fall ikke om andre studentledere som ikke har studentenes beste i tankene.

Med FrP kan du være helt sikker på at du får politikere som er handlekraftige og løsningsorienterte. Denne saken har FrP tatt opp politisk og også hatt møte med universitetet.
Vi håper at denne saken kan løses raskt. Det haster med å få til en forutsigbar fremtid for studentene som velger seg Stavanger.

Atle Simonsen og Turid Haaland Wiersholm
Stavanger FrP

 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.