La SAS dø i fred

Fredag uttalte nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) at han var villig til å sprøyte mer skattepenger inn i det skadeskutte flyselskapet SAS. Det vil ikke FpU være med på.

Siden 2009 har den norske regjeringen brukt 1.375.000.000 skattekroner på å redde det statlige flyselskapet SAS. Sløsing med skattepenger mener sentralstyremedlem i FpU, Christer Kjølstad. – Det er ikke en statlig oppgave å drive flyselskap, det er en oppgave for det private næringsliv. Det illustreres enklest med å sammenligne det privateide Norwegian med statlige SAS. Norwegian driver med et solid overskudd, SAS har i år etter år hatt et dundrende underskudd.

Kristian Eilertsen, nestformannen i Troms FpU er helt enig. På spørsmålet om Giske burde spøryte mer penger inn i SAS svarer den unge Harstadværingen: – Overhodet ikke! Staten har intet ansvar for å redde bedrifter fra konkurs – som er en naturlig del av fri konkurranse og markedsøkonomi. Skattebetalerne skal ikke være kausjonister for dårlig styring og dårlige produkter.

FpU er, har alltid vært, og vil alltid være en sterk tilhenger av et fritt marked med minst mulig overstyring og innblanding fra politikere. – Kan det private næringsliv løse oppgaven, bør næringslivet gjøre det, uten innblanding fra staten. Empiri har bevist at det fungerer utmerket , sier Kjølstad.

Vil du vise at du Støtter du FpU i denne saken kan du gjøre det på denne Facebook siden: http://www.facebook.com/LaSasDoIFred

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.