Inspirerende konferanse

12. – 13. januar avholdt Fremskrittspartiets Ungdom sin årlige konferanse for nye tillitsvalgte. Vel 100 superengasjerte FpU-ere var samlet for å lære mer om organisasjon og politikk. En av dem var Theodor Helland fra Bergen – Denne helgen var en vitamininnsprøytning, sier han.

Konferansen startet med sentralstyremedlem Tristan Dupré, som fikk snakke om favorittemaet sitt, nemlig FpUs ideologi, liberalismen. Etterpå var det FpUs formann, Himanshu Gulati som redegjorde for ungdomspartiets politiske manifest. Så var det duket for høytidelig besøk fra FrPs 1. nestformann, Per Sandberg, som fikk taket til å løfte seg med sin politiske tale.

Sivert Bjørnstad (2. nestformann i FpU) og Ove Vanebo (tidligere formann i FpU) snakket om organisasjon. – Jeg har lært hvor viktig en ryddig organisasjon og en sunn kultur er for at vi skal ha få gjennomslagskraft, forteller Helland.

Lørdag kveld var det på tide å slappe av med sosial hygge. Det ble quiz, diverse brettspill og en skikkelig fest. – Det var veldig kjekt å bli kjent med mange nye FpU-ere, sier Helland.

Søndags morgen var preget av flere parallellsesjoner der Erik Tørrissen (FpUs 1. nestformann) forklarte forskjellen på FrP og FpU og Espen Teigen (generalsekretær i FpU) snakket om økonomistyring.  Sentralstyremedlemmene Julia Brännström og Christer Kjølstad hold hvert sitt flammende innlegg om henholdsvis medlemspleie og politiske ord og uttrykk.

Dagens høydepunkt var et foredrag fra Peter N. Myhre, FpUs aller første formann som snakket om Fremskrittsbevegelsens historie. Etter foredragene ble det åpnet for politisk debatt blant deltagerne der flere både nye og gamle FpU-ere fikk lufte sine meninger.

– Alt i alt var dette en utrolig gøy, lærerik og inspirerende konferanse, avslutter Helland.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.