Få igjen på skatten?

Dagen mange har ventet på er kommet. Nemlig dagen man «får igjen på skatten». Dette er en høytid spesielt for ungdommer og studenter, mener 1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen.
På folkemunn sier man gjerne at man får igjen penger fra staten. Det er en gledens dag, og gjerne den ene dagen man er litt glad i skattefuten.
– Rent teoretisk så beror jo dette på en misforståelse. Vi får ikke igjen penger fra staten, men staten har bestemt seg for å ta litt mindre fra oss. Dagen i dag symboliserer ikke en generøs stat, det symboliserer en grådig stat, sier Tørrissen.

Fremskrittspartiet går til valg på å gi folk flest skatteletter. Politikken blir angrepet av venstresiden som hevder dette vil gi mindre velferd.
– For det første er jeg uenig i at skatteletter vil gi mindre velferd – slik venstresiden definerer velferd. Men det sosialistene ikke har forstått, er at skatteletter ER velferd, fortsetter Tørrissen.

For en liberalist er skatt en verdisak. At folk flest får beholde mer av sine egne oppsparte penger er sentralt i FpUs politikk og ideologi.
– Fremskrittspartiets Ungdom skal kjempe for store skattekutt om FrP kommer  i posisjon. Ungdom fortjener en høyere frikortgrense slik de slipper å betale skatt for sommerjobbene sine. Vanlige familier fortjener skatteletter slik de kan leve av egen inntekt, og næringslivet fortjener skattelette slik de kan investere mer og ansette flere, avslutter Tørrissen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.