Møt årets FpUer 2013

Hvert år deler FpUs hovedorganisasjon ut prisen «Årets FpUer» som går til en i organisasjonen som har gjort en ekstraordinær innsats utover det som forventes av et tillitsverv. Årets vinner er Fredrik Juel Hagen fra Aust-Agder FpU.

– Jeg føler meg beæret over å få denne prisen. Ikke bare er det gøy, men det gir meg også masse energi til å jobbe hardt videre.

– Det er så mye bra arbeid som gjøres i FpU til enhver tid. Hver eneste uke er det masse gode mediesaker, leserbrev, medlemsverving og folk som står på for organisasjonen. Dette så vi også mye av i valgkampen.

Hagen er opprinnelig fra Oslo, men studerer for tiden i Grimstad. Samtidig er han nestformann i Aust-Agder FpU. På tampen av valgkampen var han også ekspedisjonsleder da FpU satte norgesrekord for høyeste politiske stand på Galdhøpiggen.

– Jeg ønsker at FpU skal være fremtredende på det å kommunisere med ungdommen. For å få til det må man ikke være redd for å tenkte utenfor boksen. Ny teknologi gir oss mange nye muligheter for å snakke med folket, noe som ikke må undervurderes.

Hagen poengterer viktigheten av sosiale medier.

– Omtrent ingen ungdom leser papiraviser i dag. Derfor er det ekstra viktig at vi er tilstede i de mediekanalene der vi treffer ungdommen. Ved å jobbe systematisk med sosiale medier kan man nå mange flere ungdommer enn det man gjør i tradisjonelle medier. Dette har vi gode erfaringer med i Aust-Agder.

– Det å være FpUer er utrolig gøy. Man får venner over hele landet, man lærer masse, reiser mye og man er med i et utrolig stort og hyggelig fellesskap. Jeg vil anbefale alle ungdommer til å engasjere seg i politikk, for det er noe av det mest givende man kan gjøre.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.