Tørrissen tar ikke gjenvalg

1. nestformann i FpU, Erik Tørrissen, har varslet sentralstyret at han på landsmøtet i mars ikke tar gjenvalg. Nå ser han frem til å lede arbeidet i manifestkomiteen og valgkomiteen.

– Det har vært to fantastiske år som nestformann i en så flott organisasjon. Det har vært både spennende og givende å være med å lede en valgkamp som førte FrP inn i regjering, sier Tørrissen.

Tradisjon tro leder FpUs 1. nestformann manifestkomiteen. Komiteen gir sin innstilling til landsstyret før landsmøtet om hva som skal være FpUs politikk de neste to årene.

– Å drive en ungdomspartiorganisasjon handler mye om organisatoriske saker. Men vi må ikke glemme at man meldte seg inn i partiet for å drive politikk. Derfor er det utrolig givende å arbeide med FpUs manifest med dyktige mennesker. Her skapes det ny politikk, sier Tørrissen.

Skal lede valgkomiteen

Etter at Tørrissen meddelte at han ikke tar gjenvalg som nestformann valgte sentralstyret han som leder av valgkomiteen. Valgkomiteen består i tillegg til Tørrissen av ett medlem fra Hordaland FpU og et medlem fra Akershus FpU. Sammen skal de sette sammen en innstilling om hvem som skal lede organisasjonen etter landsmøtet i mars.

– Valgkomiteens arbeid er utrolig viktig. FpU består av en rekke kunnskapsrike mennesker, og det er et stort arbeid som ligger foran oss for å sette sammen et sentralstyre. Her er det kabaler som skal gå opp, og personlige bekjentskaper må legges til side, påpeker Tørrissen.

På spørsmål om hva som er Tørrissens to største høydepunkter i FpU svarer han:

– Å sitte i FrPs landsstyre og stemme for at partiet skal gå i regjering for første gang i historien, og det at partiet etter trykk fra FpU snudde i saken om homofilt ekteskap på landsmøtet i 2013!

Erik Tørrissen ble på landsmøtet i 2012 valgt som 1. nestformann i FpU. Tidligere har han blant annet vært varamedlem til sentralstyret og fylkesformann i Møre og Romsdal FpU. Siden 2011 har Tørrissen vært bystyrepresentant i Ålesund, og er nå ansatt som kommunikasjonsrådgiver for FrP på Stortinget.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.