Aksjonerte mot OL

Tirsdag 8. april besøkte nyvalgt formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Atle Simonsen, Lenvik og Omegn FpU i Troms. Sammen med lokallaget aksjonerte de mot OL i Norge i 2022. Løpet av kort tid tutet over fem hundre biler mot OL i 2022.

– Dette er en sak som engasjerer særlig folk i de nordligste fylkene. Alle meningsmålingene som har vært tatt opp viser at det er her aller størst motstand. Det henger nok sammen med prosessen som har vært rundt OL, sier Tonje Lavik, formann i Lenvik og Omegn FpU.

Hun mener prosessen ikke har vært særlig demokratisk, og sikter til at kun Oslos innbyggere så langt har fått tatt konkret stilling til om man ønsker å sende en søknad om å få avholde OL.

– Vi kan ikke bruke 30-50 milliarder på noen ukers fest, når vi har de dårligste veiene Europa, eldre som må sove på gangen på eldrehjemmene og skoler som forfaller. Dette beløpet bør for eksempel regjeringen bruke i flere samferdselsbudsjett, sier Atle Simonsen.

1932492_837969502883779_410016274361445819_n

Aksjonen var også besøkt av fylkeslaget Troms FpU. Politisk nestformann og 2. vara til sentralstyret, Ida Gårseth Hov, sier at dette er en kald nordavind hun håper når frem til Stortinget og moderpartiet.

– Jeg ønsker ikke å bruke folk flest sine skattepenger på en fest som varer noen få dager. Norge har arrangert OL to ganger tidligere, i 1952 og i 1994. Kanskje land som aldri har arrangerte, slik som Sverige for eksempel, kan påta seg dette, sier Gårseth Hov.

Hele lokallaget var særdeles fornøyd med den gjennomførte aksjonen, som for øvrig ble omtalt av Troms Folkeblad. De var enig om at stå i rundkjøringen på lille Finnsnes men likevel få en så stor respons var utrolig morsomt.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.