FpU gir regjeringen terningkast 4

Etter et halvt år i regjeringenskontorene får Høyre-FrP-regjeringen sin halvtårsvurdering. FpU på sin side velger å gi regjeringen terningskast 4. FpU-Formann, Atle Simonsen,  er fornøyd med mye, men fortsatt kravstor.

– Regjeringen  har gjort mye på kort tid og viser ønske om å faktisk endre landet, ikke bare styre og administrere. Det første statsbudsjettet fikk man kun 2 uker på å gjøre endringer, men fikk likevel gjort mye. Vi har større forventninger til det neste og håper terningen triller over til 5 da.

Simonsen trekker frem tre gode eksempler der regjeringen har vist handlekraft og fått igjennom god FpU-politikk.

Hard front mot forbud
– Noe av det første regjeringen gjordebilde-2 var å starte arbeidet med å fjerne tåpelige forbud. Vi har fått kritikk for å bruke tid på slike småsaker, men det virkelig latterlige er jo at noen faktisk har brukt tid på å innføre disse forbudene.

Død over dødsskatten
– Kun tre måneder etter regjeringen tiltrådte var arveavgiften historie. Aldri igjen trenger vi å lese om personer som må selge barndomshjem eller familiebedriften for å betale en dødsskatt til staten.

 

Et løft for ungdommen

– Boligsparing for ungdom (BSU) ble økt etter mange år med stillstand, dette er helt nødvendig for at ungdom skal være i stand til å komme seg på boligmarkedet. I tillegg fikk studentene den største studiestøtteøkningen på 10 år.

Selv om  mye bra har blitt gjort det siste halvåret er det fortsatt mye som gjenstår. Simonsen gir regjeringen tre klare utfordringer:

 

Det må lønne seg å gå på jobb

– Vi er et av de friskeste landene i verden når FN måler helse, likevel har vi et av Europas høyeste sykefravær. Man må gjerne prøve alt mulig annet, men det som vil få ned sykefraværet i Norge er å senke sykelønnen til 80%. Det må lønne seg å gå på jobb framfor å ligge hjemme.

 

Øk frikortgrensen

– Vi må belønne ungdom og studenter som står på, bretter opp ermene og som står tidlig opp i helger og ferier, framfor å bare slappe av. FpU vil ha skattefrie sommerjobber.

 

Løft enerne i skolen

– Janteloven må kastes ut av norsk skole. Vi må gi de sterkeste elevene et ekstra gir slik at de kan bli best i verden. Stoppskilt må byttes ut med utfordringer.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.