Nei til matpakkeregler

Jørgen Foss i Landsforeningen for overvektige vil at staten skal lage matpakkeregler. Det er ikke statens oppgave å bestemme hva barn skal ha i matboksen, det er foreldrenes ansvar å gi barna skolemat.

Søndag 1. juni 2014 gikk leder av landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss, ut i VG og etterlyste regler for hva elever bør få lov å spise på skolen.

-Dette er en politikk vi FpU ikke støtter. Som et liberalistisk parti ønsker vi frihet til enkeltmennesket. Vi ønsker ikke å ha en stat som kontrollerer og bestemmer hva barn har med seg i matpakken, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

Ønsker veken mal eller forbud

Slik forslaget til landsforeningen for overvektige legges frem ønsker de at staten skal lage en mal på hva som er sunt å spise til skolemat og hva som ikke er sunt. Dette mener FpU er feil vei å gå.

-Vi er det ungdomspartiet som har stått i kampen for å fjerne flest mulig forbud. Man kan ikke forby alt som er farlig eller som i dette tilfellet usunt. Vi har tillit til at foreldrene selv er best i stand til å vite hva sine egne barn skal spise i lunsjen på skolen, fortsetter han.

Den enkeltes ansvar

FpU mener likevel at Foss og Landsforeningen for overvektige har rett i er at skolen i dag kan jobbe mer med sunn mat, ikke bare i fag som Mat og Helse. Staten kan likevel ikke komme med anbefalinger og ”mat-maler”, siden elever i likhet med folk flest er forskjellige.

– I dagens samfunn står man overfor flere utfordringer alt fra overvekt, spiseforstyrrelser, sykdommer og press. Det nytter ikke å forby alt. Det er opp til hvert enkelt individ hva man velger å gjøre, avslutter Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.