Norges vakreste stand

Fremskrittspartiets Ungdom satte rekord med valgkampens vakreste stand oppe på selveste Preikestolen. Lite visste turgåerne om at det ventet seg Kvikk Lunsj og valgbrosjyrer når de kom til toppen. For på 604 meter over havet sto en en gjeng glade FpUere på friluftsstand.

Aksjonerte mot Venstres nasjonalparkforslag

Venstre tok i forrige uke initiativ å etablere Preikestolen som nasjonalpark. Formann i Rogaland FpU, Charlotte Søyland, mener at forslaget bryter med Venstres prinsipper om lokal selvråderett.

Snapchat-114395668156611588
Selfie er et must på #NorgesVakresteStand

– Vi mener å gjøre Prekestolen om til nasjonalpark er galt. Det vil føre til at forvaltningen av dette flotte området flyttes til Oslo og at det vil bli vanskeligere og ta lenger tid å gjøre utbedringer og kapasitetsøkninger. Venstre er normalt en varm forkjemper av at beslutninger skal tas lokalt, men glemmer det tydeligvis her.

Og Søyland mener aksjonsformen slo godt ann.

– Vi ønsket å markere saken på en litt sporty måte og bestemte oss for å ta den fine turen opp. Vi delte ut hundrevis av Kvikk Lunsj og brosjyrer. Vi var veldig spent på mottakelsen og se hvordan folk reagerte på å få litt valgkamp også på søndagsturen, men alle var smilende og blide og synes stuntet var dristig og kult. Noen stoppet oss til og med på veien ned for å spørre om vi hadde mer Kvikk Lunsj, men da var det dessverre tomt.

Ikke første gang

Også Fredrik Juel Hagen fra sentralstyret var med på turen. Det er ikke første gangen FpU tar valgkampen ut i naturen påpeker Hagen.

– Også i 2013 slo vi rekord med Norges høyeste stand da vi var på toppen av Galdhøpiggen. Etter ukevis med hard valgkamp er det alltid deilig å komme seg ut i norsk natur og friluft til en forandring. Dette er en tradisjon vi skal fortsette med.

Se flere bilder fra standen her. (Klikk for å forstørre.)

[su_carousel source=»media: 16852,16851,16850,16849,16848,16847,16846,16845″ limit=»8″ link=»lightbox» width=»600″ height=»240″ responsive=»yes» items=»1″ scroll=»1″ title=»no» centered=»yes» arrows=»yes» mousewheel=»yes» autoplay=»5000″ speed=»600″]

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.