Sylvi Listhag

Svendsrud åpnet rekordstor sommerleir

Sommerleiren gikk denne uken av stabelen på Skottevik Feriesenter. Bjørn-Kristian Svendsrud og Sylvi Listhaug åpnet tidenes største sommerleir, med nesten to hundre engasjerte deltakere.

– Sommerleiren er årets høydepunkt. Det er veldig gøy å få møte så mange FpUere fra hele landet, og få møte noen av mine største politiske forbilder, sier Andreas Jacobsen, formann i Agder FpU.

På gjestelisten står – i tradisjon tro – noen av FrPs toppolitikere. Først på programmet i år var besøk fra regjeringsapparatet. Innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug besøkte FpUerne på torsdag, til stor glede fra ungdomspolitikerne.

– Det er veldig stort å få høre på og snakke med en statsråd. Listhaug er en utrolig tøff dame, som både inspirerte og motiverte oss til fortsatt å stå på, sier Silje Kristin Sjåholm, nestformann i Møre og Romsdal FpU.

BK og Sylvi

Innholdsrikt program
Årets sommerleir har både god underholdning, og masse faglig påfyll på programmet. Sommeraktiviteter som fotball- og volleyballturnering kombineres med kurs, foredrag og besøk fra en rekke organisasjoner.

– Jeg gleder meg til å få vekket konkurranseinstinktet og prøve å slå de andre fylkeslagene i både volleyball og fotball. Det kommer interessante foredragsholdere både ifra eksterne organisasjoner som MIFF og NOAH, og fra vår egen organisasjon, sier Kassandra Petsas, nestformann i Nordland FpU.

Hamret løs mot AUF
Tidligere i dag kom det frem at AUF-leder Mani Hussaini vil at Arbeiderpartiet skal gå til valg på økte skatter og avgifter. Det er det siste norsk økonomi trenger. Formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud tok et knallhardt oppgjør med AUFs forslag om økte skatter og avgifter for vanlige folk.

– Jeg har én melding til AUF og Mani Hussaini, en hilsen fra oss til dem: Selv AUF må forstå at de til slutt går tom for andre menneskers penger, tordnet Svendsrud.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.