FpU utsetter landsmøtet

Fremskrittspartiets Ungdom skulle avholde landsmøte 4.-5. april, men sentralstyret vedtok torsdag å utsette landsmøtet på ubestemt tid. Det gjør de etter en helhetsvurdering på bakgrunn av smittefare for koronaviruset. 

– Det er selvsagt en veldig kjedelig beslutning å ta, men av hensyn til deltakerne og samfunnet for øvrig er dette det eneste riktige. Nå følger vi utviklingen og tar vurderinger på når landsmøtet kan avholdes slik at vi kan få vedtatt nytt program og velge nytt sentralstyre, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud.

FpUs generalsekretær, Ola Buvik Skedsmo mener at smittefaren ville vært for stor til at arrangementet med 120 påmeldte deltakere kan avholdes før pandemien er over. 

– Arrangementer med over 50 deltakere i Oslo er forbudt. Vi kunne valgt å se an utviklingen, men anser det som lite sannsynlig at forbudet oppheves innen landsmøtehelgen. Vi tror ikke forebyggende tiltak ville hatt stor nok effekt til at det er forsvarlig å gjennomføre arrangementet før smitterisikoen er borte. Det er for tidlig å si noe om når landsmøtet kan avholdes, sier Skedsmo. 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.