Sommerleiren er avlyst

Sentralstyret i FpU har med tungt hjerte besluttet å avlyse den tradisjonelle sommerleiren på Sørlandet på grunn av koronapandemien og myndighetenes restriksjoner.

– Sentralstyret har avventet beslutningen i håp om at restriksjonene som gjelder ansamlinger av mennesker og avstand skulle myknes opp. Regjeringen har varslet noen lettelser, men det er dessverre ikke tilstrekkelig til at vi kan arrangere sommerleir med opp mot 200 mennesker samlet på et lite område, sier generalsekretær Ola Buvik Skedsmo. 

FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud har vært fast inventar på FpUs sommerleir i mange år, og synes det er leit at sommerleiren er avlyst. 

– Siden 2011 har vi møttes til sommerleir på Skottevik den første uken i august. Både for meg og resten av FpU har det vært årets store høydepunkt. Det er både trist og leit at vi ikke kan møtes som vanlig i år, men jeg tror alle har forståelse for at det ikke lar seg gjøre. 

Svendsrud understreker imidlertid at planen er klar for neste sommerleir. 

– Vi har booket det faste området på Skottevik Feriesenter i 2021, så til neste år kan FpUere over hele landet samles for å nyte sørlandsidyllen. Det tror jeg blir en viktig oppladning og forberedelse til den viktige stortingsvalgkampen som begynner like etter sommerleiren, avslutter Svendsrud. 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.