Tirsdagspraten med Martin Buchholz

Martin Buchholz er 16 år og oppvokst i Bærum. Som deltaker på FpUs talentprogram, har han nå hatt arbeidsuke på Stortinget med de andre talentene. Vi har satt oss ned med han, for å høre om hvordan uka har gått.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

– Vi har brukt mest tid på komitémøtene, og jobber med forberedning rundt de.

Hvilken komité sitter du i?

– Jeg sitter i transport og kommunikasjonskomitéen på Stortinget, der jeg jobber med Morten Stordalen. Jeg synes det er et godt samarbeid med representanten. Hvis jeg skulle klaget på en ting ville det vært at jeg skulle ønske de var flinkere til å delegere arbeidsoppgaver.

Hva er viktigst for deg i politikken?

– Mine kjernesaker er utdanning og samferdsel. Så jeg havnet egentlig i den perfekte komitéen.

Martin med noen av de andre talentene på stortinget

Hva skiller politikk på stortinget fra politikk i FpU?

– Det føles mye mer betydningsfullt, fordi man føler at man har større innvirkning på folk. Hver lille ting som behandles vil påvirke folks liv direkte. Man kjenner derfor på et mye større ansvar for politikken som føres. Det gjør at det er helt annerledes enn i FpU, men veldig gøy.

Hva er dine planer for fremtiden?

– Jeg skal selvfølgelig bli ferdig med videregående, og så skal jeg ta høyere utdanning. Kanskje jeg en dag sitter på stortinget jeg også, ler Martin.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.