Simen Velle åpner FpUs sommerleir 2023

Torsdag åpnet årets sommerleir på sørlandet. Over 100 FpUere fra landet rundt sitter i salen, og venter på at Simen skal erklære sommerleiren åpnet. De neste dagene har de mye gøy i vente. Turneringer, aktiviteter, skolering, vennskap og minner for livet.

-Sommerleir er jo på mange måter årets høydepunkt i FpU, og jeg kan gledelig fortelle dere at vi er over 140 engasjerte unge mennesker her som skal få bruke de neste dagene på å lære, utvikle oss, og ha det skikkelig gøy.

I tillegg til moro, er sommerleiren viktig for å gire opp til den kommende skolevalgkampen. Derfor minner han deltakerne på viktigheten av vårt budskap.

-FpU har siden stiftelsen i 1978 vært en premissleverandør i det norske samfunnet for at det finnes ihvertfall én seriøs liberal stemme i debatten. Ihvertfall én som står i mot alle sosialistenes ønsker om mer tvang og en større stat. Og venner: den oppgaven er ikke noe mindre viktig nå enn før, jeg vil kanskje påstå at det er lenge siden vi har vært så relevante.

-Vi er ungdomspolitikere i en tid hvor skattene økes med flere titalls milliarder i året. En tid hvor regjeringen har utnevnt et eget «avkommersialiseringsutvalg» som har som formål å knekke ryggen på alle private helse og omsorgstilbydere rundt omkring i landet.Vi bygger knapt nok vei lenger, og køene til fattighuset har ikke vært lenger på mange tiår.

-Noe av dette kan regjeringen sikkert skylde på krig og pandemi for, men det er hevet over enhver tvil at regjeringen selv ikke akkurat gjør ting bedre.Vi har i våre hender muligheten til å gjøre en forskjell.

-Men før vi skal fylle dagene med valgkamp skal vi tillate oss selv å slappe litt av, i hverandres selskap, på det fineste stedet jeg kan tenke meg.

-Velkommen alle sammen, til sommerleir 2023.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.