«Bilfri» dag – Symbolpolitikk på Stavangersk

// // //

FrP var eneste parti som var mot bilfri dag. I told you so

Følg min valgkamp på Facebook, Twitter og TV2s velgerguide

“Nullen”, bort med parkeringsplasser i sentrum og nå “bilfri” søndag. Jeg vet ikke om jeg skal glede meg eller grue meg til regbuealliansens neste “miljøtiltak”. Hva det blir tør jeg ikke engang gjette, men at det har noen virkning har jeg liten tro på.

// Bilfri søndag ble den dagen i Stavanger i år med mest kø og størst opphoping av biler. Fiasko, kaos, tull, fjas er ord som hagler på sosiale medier om tiltaket. Den ellers så lille kommunen vår ble plutselig veldig stor når man bruker 1 time på å kjøre fra Jåttå til Våland.

Ap, Høyre, Venstre, KrF, Sp og SV mente det var viktig å gjøre dette for å endre folks holdninger til bilbruk. Det ble laget egne buttons hvor det stod “Lage du kø du?” Mer ironisk kan det neppe få blitt. Det eneste dette skaper er irritasjon og folk som ikke kommer frem til der de skal. Jeg er politiker og har sett de andre partiene debattere og vedta dette, men hvor mye informasjon har egentlig Ola Siddis fått? Jeg vil gjerne vite det til evalueringen av arrangementet.

Hva er prisen for trafikkorken? 400 000kr + bruk av menneskelige ressurser, politiet som ikke er kjent for å bade i penger må stå å dirigere trafikk for politikernes samvittighetsarrangement. Det er de samme billistene som står i kø som har betalt for gildet, noe som også er et paradoks.

Jeg håper vi slipper mer symbolpolitikk i Stavanger etter valget. FrP vil heller bruke tid, krefter og ressurser på å bedre fremkommeligheten fremfor å stenge alle gater i miljøvernet og symbolpolitikkens navn.

Godt valg!

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.