Bygg ut veiene!

Veiekspert gir FpU rett i at norske veier er for dårlige.

Det er en kjent sak at norske veier er av en for dårlig kvalitet. Nå sier også veiekspert Olav Søftland til Aftenposten at Norge har satset for lite på veiutbygging, med dårlige beregninger, elendig satsning og for få ambisjoner.

-FpU er enig med Søftland når han sier det er flaut at vi ikke har satset mer før. Det er utrolig at norske politikere var skeptiske til 8,5 meter brede riksveier samtidig som svenskene bygde 13 meter brede tofeltsveier, uttaler FpU-formann Ove Vanebo.

Det er flere grunner til at norske veier ikke ble prioritert, men det ser ut til at man har verdsatt verdien av veiene for lavt, og latt være å ta seg råd til å legge ned asfalt – bortsett fra når tidene har vært dårlige.

– I grunnen handler dette om prioriteringer. Det er for eksempel tullete at staten skal eie aksjer i kommersielle bedrifter. Vi kan fint selge unna det staten har av eierandeler i SAS, Telenor og Statkraft, og så bruke disse pengene på skikkelig kjørebaner, sier Vanebo.

Du kan lese saken i Aftenposten ved å klikke her.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.