Det store stygge kebabtrollet

Les også mitt oppslag i avisen

Politiet vil forby kebab i helgene. Brannvesenet er i harnisk! FrP vil ikke ta maten din og synes politimester Bastian bør lytte til Brannmann Sam.

Vi var ikke kommet langt inn i det nye året før skjenkedebatten blåste opp, i april skal bystyret vedta skjenkeretningslinjer for 2012-2016 og da er ulike aktører på banen. Forrige uke fikk vi se det hittil mest idiotiske forslaget: Forby nattmaten! Dette stiller seg i rekken av tåpelige forslag og ordninger som har vært mer eller mindre forsøkt i Stavanger for å få bukt med uro i helgene, kulturbevilling, ventebar, obligatorisk smørbrød(!) osv. De som har levd litt lenger enn meg kan sikkert holde listen gående en stund, felles for alle tiltakene er at de ikke har fungert og at vi ikke ser dem lenger. Forslaget er også prøvd i Haugsesund, de har nå gått bort fra nattmatforbud.

Går ikke hjem tidligere
Jeg nekter å tro at et eventuelt nattmatforbud etter kl. 02.00 vil få folk til å gå tidligere hjem fra byen. Det er da ikke nattmaten som styrer lørdagskvelden til folk på byen, de fleste begynner nok først å tenke på mat når de har satt foten sin utenfor baren, puben eller nattklubben.

Taxikø
Det er en kjensgjerning at mye av bråket foregår i lange taxikøer sent på kvelden. Vil politiet virkelig at vi skal sende alle 25 000 mennesker en lørdagskveld rett i taxikø framfor å spre dem rundt på 10-15 forskjellige nattmatsteder for å roe seg ned? Vil ikke det gjøre problemet 10 ganger verre? For å si det svært mildt så hjelper det nok ikke på bråket med at folk er sultne i tillegg. Når politikerne i tillegg skal bestemme hvor mange taxier som er lov å ha på veien så blir det krøll.

Livsfarlig
Men, forslaget til politiet er ikke bare tåpelig, det er rett og slett livsfarlig. Mange av oss kjenner noen som har forsøkt seg på å kokkelere eller steke en pizza en sen natt og sovnet med ovnen på. Dette er livsfarlig og vil garantert sørge for at brannvesenet får mer å gjøre. Brannvesenet i Stavanger oppfordrer folk i Stavanger til å spise nattmat på byen.

London
Stavanger som ønsker å være en internasjonal by er i ferd med å gå i motsatt retning av resten av verden. Brannvesenet i London betalte i desember for å tapetsere subwaystasjoner og andre offentlige rom med reklameplakater som den ovenfor: «Last night a burger saved my life». De mener at så mye som 50 % av branner i London starter på kjøkkenet etter litt å drikke. Konsekvensene av å innføre politiet sitt nattmatforbud kan være fatale.

Løsningen er helt åpenbar
Politiet har selv sagt at de har fått volden ned med 50 % etter de startet sin store aksjon. Det viser at mer synlig politi er det som fungerer. Når antall voldstilfeller er under 10 med 25 000 mennesker på byen så kunne det faktisk vært langt verre. Det betyr at 99,96 % av alle som er på byen oppfører seg bra. Hvorfor skal de få få ødelegge for alle andre?
Et av politiets viktigste tiltak er å bortvise de som lager kvalm hver helg, politiet og dørvakter kjenner igjen disse personene og FrP mener vi bør kunne vise dem ut fra sentrum på kveldstid ikke i 2 dager, men heller 1 måned. Det er ingen som savner bråkmakere.

Går konkurs
Flere av byens nattmatsteder vil gå konkurs dersom de må stenge tidligere, da vil det hope seg opp de samme køene uansett og vi er like langt. Hvorfor er det ikke viktig med næringsliv for Høyre eller arbeidsplasser for AP når det er helg?

Politisk engasjement
Jeg engasjerte meg ikke i politikken for å bestemme hvor og når folk skal få lov å spise, det mener jeg er rett og rimelig at skal være opp til en selv. Jeg krysser fingrene for at de andre partiene ser galskapen i dette. Jeg skal gjøre mitt og i det minste engasjere meg for at politikerne ikke får bestemme når du skal spise kebaben din.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.