– Tidenes beste sommerleir!

Helgen 2.-5. august samlet nærmere 200 FpUere seg på Skottevik feriesenter i Vest-Agder. Her var det duket for interessante foredrag, sosialt opplegg og skikkelig sørlandsidyll.

Torsdag formiddag ankom FpUere fra hele landet for å delta på FpUs største sommerleir. Fredrik Græsvik fortale om sine erfaringer som utenlandskorrespondent, og vi fikk høre Siv Jensen på sitt beste da hun leverte en motivasjonstale som fikk taket til å reise seg. På kvelden ble Skottevik omgjort til en sjørøvervik, og vi fikk se helt nye sider av FpUere i sine flotteste piratkostymer.

– Det var spennende med sjørøvertokt, og selvfølgelig veldig gøy å vinne konkurransen om det beste kostyme. Det var morsomt med temafester, folk var engasjerte og koste seg, uttaler Jan Erik Buarøy fra Aust-Agder FpU.

Fredagen startet med delsesjoner der deltagerne hadde valgfrihet til å bestemme hva de ville fordype seg i; helsepolitikk, valget i USA, dyrepoliti eller strategisk kommunikasjon. Etter dette var det klart for EU-debatt med to liberalister; Sveinung Rotevatn og Per Aage Pleym Christensen.

– EU er et tema mange i FpU ikke har tatt et standpunkt i. Det var derfor viktig for oss i sommerleirkomiteen å få to liberalister i en slik debatt for at vi kunne ha en god og grundig debatt på området, sier sommerleirkomiteens leder, Atle Simonsen.

Fredag kveld ble det i tillegg til den tradisjonelle FpU-revyen, en konsert fra en ny stjerne i hip hop miljøet, ENSTRA. Han skapte god stemning og sa at han storkoste seg på scenen. FpUs sommer OL gikk av stabelen på lørdag med både fotball- og volleyballturnering. I det flotte sørlandsværet benyttet folk seg av muligheten til å bade, padle i kano og bare nyte Skotteviks gode fasiliteter. Lørdag kveld var det igjen klart for temafest, denne gangen American Night med grilling, FpU Idol og god musikk.

– Alt i alt har dette vært en veldig bra sommerleir. Flere har sagt at dette var den beste sommerleiren noensinne og det er jeg enig i! Det har vært gøy å arrangere en leir for så mange flotte FpUere, og jeg gleder meg til å møte alle snart igjen, uttaler en fornøyd Himanshu Gulati, som er formann i FpU.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.