– Vil øke tollgrensen

I dag betaler vi toll på importvarer over 200 kroner. Denne grensen ble vedtatt i 1975, og er uendret siden. Dette får Andreas Brännström, politisk nestformann i Østfold FpU til å riste på hodet.

– Denne grensen har stått uendret i 37 år, og det på tross av en voldsom inflasjon og en enorm prisøkning i samfunnet generelt. Dagens grense er ikke akseptabel. Jeg er skuffet over at regjeringen ikke kan åpne øynene å se realiteten i dagens situasjon, sier Brännström.

Konkurransetilsynet, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har tidligere konkludert med at tollgrensa må økes. Det er folk flest som blir den tapende parten, fordi norske forbrukere blir utestengt med et handikap på det internasjonale markedet.

 – Denne tollen skaper et byråkratisk system som genererer minimalt med inntekter til staten, legger han til, understreker Brännström.

Regjeringen på sin side mener det er nødvendig med en lav grense for å beskytte norske bedrifter.

– Regjeringen må innse at vi lever i 2012! En 200-lapp er ikke like mye verdt og det er langt vanligere å handle fra utlandet. Det er i tillegg flere produkter som ikke er mulig å få kjøpt i Norge, men som er tilgjengelig i utlandet over netthandel, slår Brännström fast.

– FpU vil øke tollgrensen til 1000 kr umiddelbart! avslutter nestformannen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.