Fremtidskonferansen 2012

I helgen 24. – 25. november avholdte FpU i stolt tradisjon sin årlige fremtidskonferanse. Noen av landets skarpeste hjerner kom for å holde foredrag for FpUs fremste tillitsvalgte.

I mange år har FpU organisert fremtidskonferansen hvor man har invitert noen av landets fremste foredragsholdere til å dele sin kompetanse om noen av de aller viktigste spørsmålene landet står overfor.

Først i konferansen kom Ole Henrik Ellestad, som er kjemiprofessor og instituttleder på Universitetet i Oslo for å prate om klima, vitenskap og media.

Ellestad fortalte om de forskjellige teoriene rundt klimavitenskap og presenterte sine egne teorier.

Etter den annerkjente kjemiprofessoren kom nok en annerkjent foredragsholder, nemlig Dag Inge Fjeld, som er partner i kommunikasjonsselskapet Blichfeldt Tangen Fjeld. Kommunikasjonseksperten fortalte om velgermarkedet i Norge og hvordan Fremskrittspartiet, med FpU i spissen, kunne sørge for å forme en koalisjon av velgere som kan vinne valget i 2013.

Senere på dagen kom selveste Trond Blindheim, som i dag er rektor ved Markedshøyskolen. Blindheim fortalte om velgerassosiasjoner og kommunikasjon frem i valgkampen neste år.

Blindheim ga FpU-erne mange tips. – Denne typen strategiske diskusjoner og foredrag er utrolig viktig for et parti, og jeg er sikker på at den kunnskapen Blindheim her deler med oss, er uvurderlig for FpU-erne i salen, sa en fornøyd Himanshu Gulati, som er formann i FpU.

Å arrangere en konferanse om fremtiden uten å diskutere utdanningspolitikk er håpløst. På dette feltet kom Tord Lien, FrPs talsmann på utdanningspolitikk. Hans foredrag om utdanningspolitikk i fremtidens arbeidsmarked traff virkelig godt hos FpU-erne, som ser dagens katastrofale følger av regjeringens feilslåtte utdanningspolitikk.

På dag to av konferansen fikk FpU-erne tilsendt en hilsen av kongressrepresentant i USA Steve Stockman. En mann som er best kjent som skattebetalernes beste venn.

På slutten av dagen kom forfatter Asle Toje for å foredra om det europeiske demokratiet, og sin nyeste bok: Rødt, hvitt og blått – Europa ved et veiskille.

Med den pågående programdebatten i Fremskrittspartiet, ble det mange som slengte seg på i debatten om alle de ulike politiske sakene som blir drøftet på landsmøtet i begynnelsen av neste år.

Det var en stolt formann som avsluttet konferansen på søndags ettermiddag. – Det har vært en lang, men interessant helg, hvor vi alle har lært utrolig mye. Det er viktig at man har et faglig påfyll, og når FpU får tilgang på noen av landets fremste foredragsholdere er det en fornøyelse å si at denne konferansen desidert var en av FpUs beste, sier FpU-formannen Himanshu Gulati.

For å se flere bilder fra konferansen trykk her.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.