Vil ha debatt om innsidehandel

Professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI var i går ute i Dagens Næringsliv med klar tale; innsidehandel burde avkriminaliseres. Sentralstyremedlem i FpU, Tristan Dupré ønsker debatten velkommen.

Innsidehandel er når man kjøper aksjer i et selskap på bakgrunn av informasjon andre på markedet ikke har tilgang på, informasjon fra en «innsider». – Det er ikke annet enn naturlig at folk bruker all den informasjonen de har tilgang på i forfølgelse av sin egeninteresse, poengterer Dupré.

Andre former for økonomisk kriminalitet er skatteunndragelse, underslag, korrupsjon, og bedrageri og svindel. – Det er riktig å slå hardt ned på såkalt hvitsnippkriminalitet, men vi vil vurdere om innsidehandel fortsatt burde være kriminelt, sier Dupré.

«Når folk handler på informasjon de har fått som innsidere eller av innsidere, er det noen andre aksjonærer som taper på det. Det synes jeg er greit. Det er rå kapitalisme, men det er kjennetegnet på børs – det er ikke katedral.» sier professor Gottschalk.

– Innsidehandel er svært vanskelig å bevise, å avkriminalisere dette vil dessuten frigi politiressurser slik at de kan fokusere på kriminalitet som rammer et offer, som voldtekt og ran, avslutter Dupré.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.