Engasjer deg

Ved å være aktiv i Fremskrittspartiets Ungdom oppnår man flere ting, men hva skal til for å bli aktiv?

Vil du være med å påvirke samfunnet? Er du enig med FrPs politikk, samtidig som du ønsker å endre den eller å formidle denne til det Norske folk? Én ting er å være medlem i FpU, men å bli mer aktiv åpner man flere og større muligheter. Du skiller deg ut, og «bryter ut av flokken». FpU ønsker å utvikle våre medlemmer til å bli aktive medlemmer slik at vi får våre ungdomspolitikere høyt opp i «systemet». Flere av dagens politikere har startet i ungdomspolitikken – alt fra Siv Jensen til Jens Stoltenberg. Mange tidligere FpUere har nå gode jobber i næringslivet, styreverv og skolering er nemlig høyt ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Tidligere formann i FpU, Ove Vanebo jobber nå for ett av Norges aller beste advokatfirma, KLUGE. – Å være aktiv i FpU gir deg mange flere bein å stå på senere. Du lærer å snakke foran forsamling, hvordan du skal håndtere vanskelige situasjoner og personer, og hva som er viktig i de avgjørende situasjonene. Dette gjør at du kan skille deg ut og får egenskaper man ikke lærer andre steder, sier Vanebo.

Så ta skrittet og bli med i kampen for lavere skatter og avgifter, en bedre skole, og en strengere håndtering av kriminelle.

Meld deg inn i FpU – dette er en selvfølge om man ønsker å bli aktiv i FpU. Dette kan gjøres her.

Delta på sosiale treff eller medlemsmøter – med ditt lokallag for å bli kjent med medlemmene.

Delta aktivt på kurs -delta når lokallaget/fylkeslaget ditt arrangerer kurs for at du skal få mer kunnskap om det tema kurset inneholder. «Delta aktivt» vil si å følge med, gjerne ta notater, stille spørsmål, og kanskje dele dine konklusjoner. Det er lokallagets/fylkeslagets oppgave at de gradvis øker «vanskelighetsgraden» på hvert kurs, slik at man begynner grunnleggende på ideologi, og gradvis bygger oppover mer spesifisert.

Følg med i nyhetsbildet – på denne måten holder du deg oppdatert på hva som skjer i Norge og verden, slik at det er lettere å ta del i debatter.

Delta på styremøter hos ditt lokal-/fylkeslag – her får man innsikt i hvordan det arbeides i ditt område. Husk å avklare med formann før du kommer om møtet er åpent for gjester eller ei. Kontaktliste for fylkes- og lokallag finnes her.

Skriv et leserinnlegg – dette er en utmerket måte å få utløp for dine tanker hvis du brenner inne med noe. Om du ønsker å skrive et leserinnlegg kan du ta kontakt med undertegnede: tristan@fpu.no, slik at jeg kan hjelpe dere i gang. Forslag til politiske saker FpU burde fronte tas også i mot med glede.

Delta i samfunnsdebattene – enten det er hjemme, på skolen eller blant venner, kan man ofte bli innblandet i politiske diskusjoner. Ved å delta aktivt i disse lærer man seg for å argumentere i debatt.

Delta på FpUs sommerleir – denne sommerleiren er ett av årets høydepunkt hver sommer, les mer om hva som skjedde på fjorårets sommerleir her!

Få ett verv i ditt lokallag – Ved å inneha et verv er man aktiv. Dette skjer en gang i året, nemlig i lokallagsårsmøte. Snakk med ditt lokallag for når dette er.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.