Sosialistisk propagandadag

– Mange av parolene og budskap i 8. mars-toget har overhodet ikke noe som helst med verken kvinnesak eller likestilling å gjøre. Det er nesten utrolig hvor lite diskret sosialistene er når de prøver å kamuflere disse parolene bak kvinnedagen. Når var sist gang parolene på kvinnedagen hadde et budskap som venstresiden var uenige i? spør sentralstyremedlem Atle Simonsen.

– At parolene er idiotiske i tillegg gjør det ikke bedre, men det sprøe med dette er at de skjuler parolene bak kvinnedagen. De bruker dagen kynisk for å få oppmerksomhet om sosialisme fremfor å vise hvilke saker og løsninger som må til for at kvinner skal få det bedre fortsetter Simonsen

Hva har nei til søndagsåpne butikker og privatisering med likestilling å gjøre?

Venstresiden har gjort 8. mars til en dag for å markere sosialistisk propaganda og politikk. – På den måten har de ekskludert en del grupper fra markeringen, sier sentralstyremedlem i FpU, Atle Simonsen.

Andre kvinnesaker

Simonsen mener at det finnes et hav av andre kvinnesaker som er langt viktigere enn de som løftes. Han mener venstresiden tar opp en del tema som ikke har noe med kvinnekamp og likestilling å gjøre.

– Hva med alle kvinner i Norge som blir giftet bort mot sin vilje? Småjenter som blir omskåret? Eller hva med alle de over 15 000 som blir voldtatt hvert eneste år i Norge? Kvinner i andre land uten demokratiske rettigheter i det hele tatt? Nei, 6-timers arbeidsdag med full lønn er viktigere, fortsetter Simonsen ironisk.

– Debatten om norske soldater i Afghanistan, konflikten i Israel og Palestina, og sekstimers arbeidsdag er eksempler på helt andre debatter, som vi burde ta andre dager, sier han. Den viktigste saken for FpU er rettene til en gruppe som ifølge Simonsen er oversett.

– Minoritetskvinner er blant de minst frie i vårt samfunn. Saker som både tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, omskjæring og burde fått større fokus på 8. mars. Jeg gleder meg til den 8. mars, hvor alle jenter i Norge kan få velge hvem de gifter seg med, avslutter han.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.