FpU vil øke frikortgrensen på skatt til 100 000,-

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener det er på høy tid at frikostgrensen på skatt økes fra 40 000,- til 100 000,- slik at staten belønner de som kommer seg opp om morgenen og faktisk gidder å jobbe om sommeren. – Vi ønsker å belønne, ikke straffe de som jobber, sier FpU-formann Atle Simonsen. 

– Dette er en sak som engasjerer svært mange. Dagens frikort-grense på 39 950,- er latterlig lav, og må økes dersom vi ønsker at flest mulig ungdom skal jobbe om sommeren. Det er mye bedre for samfunnet at ungdom får kjenne smaken på arbeidslivet i ung alder, som gir økt lyst til å jobbe når de blir eldre også, sier Simonsen.

Tall fra SSB viser at unge i alderen 16-30 år som verken er i jobb eller under utdanning, har dårligere helse enn sine jevnaldrende. Dette, sammen med det faktum at en av fem unge oppsøker psykolog eller psykiater viser at staten må tenke nytt og legge til rette for at unge mennesker kommer seg tidlig ut i arbeidslivet. – Unge som kommer seg tidlig ut i arbeidslivet kan føre til at færre vil slite med ulike symptomer og plager i hverdagen, samt at disse en dag tross alt vil bli viktige skattebetalere for Norge, fortsetter Simonsen.

Simonsen mener at det er flere viktige aspekt ved å øke frikortgrensen. FpU-formannen utdyper viktigheten av det å belønne de som velger å droppe fritid, den klassefesten eller den helgeturen for å stå tidlig opp om morgenen, brette opp ermene og gjøre en innsats og skape verdier for samfunnet.

– Det er altfor mange som ligger hjemme med bakrus i senga fremfor å jobbe og skape noe. De ungdommene som står opp om morgenen for å for eksempel spare penger til å kjøpe egen bolig, og klare seg selv er de som bør belønnes av samfunnet ved å slippe å betale skatt før tjente 100 000,-. Vi må oppfordre ungdom til å gidde, fullfører FpU-formannen.

Han vil nå ta forslaget med seg til Finansminister Siv Jensen (FrP), og hjelpe henne med å finne penger til forslaget i statsbudsjettet. Han vil overbevise henne og regjeringen om at dette er den beste løsningen for å få unge ut i arbeid, og at det vil generere gode inntekter for staten på lang sikt. Hva svaret hennes blir, vet ikke Simonsen enda. Men han vet at denne debatten er viktig for Norges fremtid. – Vi trenger å få unge ut i arbeid, på lang sikt vil samfunnet tjene på at disse ungdommene ikke betaler skatt, avslutter FpU-formann Atle Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.