Nå kan du ta med deg to flasker ekstra vin på taxfree

Nok en gang viser regjeringen at de kommer med tiltak som gjør folks hverdag enklere. Nå kan du velge bort tobakken på taxfree og ta med deg mer vin eller øl.

I revidert statsbudsjett som ble lagt ut i dag (14. mai) endrer regjeringen dagens kvotesystem. Dette fører til følgende endringer:

  • Velger man bort kvoten for tobakk kan man fra 1. juli ta med seg 1 liter sprit, tre liter vin og 2 liter øl helt avgiftsfritt.
  • Fortsatt kan man bytte ut sprit til fordel for vin, og dermed kan man ta med totalt seks flasker vin og i tillegg to liter øl.

– Dette vil jeg absolutt påstå er dagens gladsak, dette viser nok en gang at regjeringen leverer på enkle grep som gjør folks hverdag enklere, sier Atle Simonsen, formann i FpU.

Del av forenklingsprosjekt

Når den nye regjeringen tok over i oktober var det ingen tvil om at en forenkling av systemer, regler og reguleringer var en av de viktigste sakene for Fremskrittspartiet.

– Hylekoret på venstresiden vil nok si det er latterlig at vi bruker tid på disse problemstillingene, og at det er viktigere ting å gjøre. Fremskrittspartiet klarer å tenke på flere enn én ting av gangen. I tillegg er det systemet som er latterlig, ikke at folk prøver å endre det på fornuftig vis, sier Simonsen.

Prioriterer bilistene, og tvangsretur av kriminelle innvandrere

I revidert statsbudsjett er det også kommet andre gladnyheter, spesielt for bilister.

  • Regjeringen har satt i gang et arbeid hvor regjeringen vil ta større del av kostnadene ved bomprosjekter. Det betyr at regningen for bilistene vil bli vesentlig lavere og at veiene blir betalt ned fortere.
  • Det omdisponeres 250 mill. for å fremskynde nye veiprosjekter.
  • Det brukes vesentlig mer på tvangsretur av personer uten lovlig opphold og kriminelle.
  • Lærernes formelle kompetanse forbedres ved at 50 mill. brukes på videreutdanning av lærere og skoleledere.
  • Tilskudd til PC for elever med lese- og skrivevansker.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.